Partizan NIS/Dragana Stjepanovic
ABA LIGA

Težak poraz Zadra na gostovanju u Beogradu: Partizan pokazao moć i upisao uvjerljivu pobjedu

Ako se traži svjetlo u zadarskoj tami, svi su ga mogli vidjeti u mladom Tomislavu Michaelu Buljanu
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 03. siječanj 2022. 20:09

Partizan - Zadar 103:72 (21:16, 22:16, 27:23, 33:17)

BEOGRAD - Štark Arena. Gledatelja 5434. Suci: Jovčić, Peić i Arsenijević.

PARTIZAN: Kurucs 11, Punter 8p, 3a, LeDay 5p, 4s, 5a, 3il, Zagorac 17p, 3s, 3ul, Avramović 10p, 5a, Koprivica 17p, 6s, Dangubić, Smailagić 10p, 5s, 4a, 3b, Moore 9, Glas 5p, 3a, Lessort 11p, 8s, Madar.

ZADAR: Carter 14p, 3a, Marčinković 8, Paponja, Vuković 10, Bursać 6p, 5s, 3il, Junaković 7p, 5a, Buljan 16, Drežnjak 6p, 3s, Mavra 5p, 3s, 4a, 5il, Thompson.


Zadar je u Beograd otputovao bez prevelike nade u nekakvo čudo, jer objektivno Partizan je neki drugi košarkaški svijet, doslovce vrve od izvrsnih igrača, napose Amerikanaca. U konačnici, doživjeli su uvjerljiv poraz kojeg su podebljali igrači koji kod Željka Obradovića nemaju baš neku minutažu, ali su se željeli potvrditi, Zadar im je došao kao naručen. Ukoliko se traži svjetlo u zadarskoj tami, svi su ga mogli vidjeti u mladom Tomislavu Mihaelu Buljanu koji je svojom igrom i pristupom "bacio rukavicu" pred noge Vladimiru Anzuloviću!

Inače nakon što je "parni valjak" otišao na uvjerljivih 12:2, Anzulović, je na klupu je poslao Aleksandra Bursaća, potom i Domagoja Vukovića. Zadar je "prodisao", Mateo Drežnjak je započeo zadarsku seriju "tricom" popratili su ga Pavle Marčinković i Justin Carter s dva plus jedan, a zaključio je Drežnjak. Onda je Partizan opet krenuo svojim putem, činilo se kako su posve neuhvatljivi, ali im je konce pomrsio mladi i hrabri Buljan, jedini strijelac za Zadar do kraja prve dionice. Bilo je samo pitanje trenutka za značajniji rezultatski iskorak domaćina, u čemu su im pomogli i igrači Zadra s nekoliko nesmotrenih poteza, kako u obrani tako i napadu. Kazna je stigla s dvije trice, strijelci Dallas Moore i Zach LeDay, u skoku je pak snagu iskazivao Mathias Lessort, u realizaciji Rade Zagorac.

Partizanu je najviše problema pravio, tko drugi nego Carter. Sam protiv svih nemoguće je i za njega. A Zadar je s minus jedanaest zaključio prvo poluvrijeme, međutim, čim se krenulo u treću četvrtinu Moore je zabio za tri poena! Nije se Zadar prepao, naprotiv, Marčinković, potom Dominik Mavra i Justine Carter odgovorili su na isti način. Partizan je također sipao, Rade Zagorac pa Kevin Punter, onda je Lessort ubacio u višu brzinu, tek se ubačajima Vukovića Zadar sramežljivo suprotstavljao. Partizan je jurio prema pobjedi jer je u 27. minuti imao 65:49. posve dovoljna zaliha i za poneku atrakciju i golemu koš razliku!

Linker
18. svibanj 2022 19:18