JURE MISKOVIC/CROPIX Cropix
IZREŠETANI TRICAMA

Težak poraz Zadra u Ljubljani: Cedevita Olimpija slavila se više od 20 poena razlike

Košarkaši Zadra su u susretu 22. kola ABA lige teško poraženi na gostovanju kod Cedevita Olimpije
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 20. ožujak 2021. 23:15

Cedevita Olimpija – Zadar 77:56 ( 20:12 , 14:9 ,20:21,23:14)


CEDEVITA OLIMPIJA: Perry(10), Hopkins(15), Duščak, Murić(13), Brown (20), Hodžić(2), Jones(5), Ščuka, Dimec(3), Marinković, Rupnik(9).


ZADAR: Carter(8), Jordano, Palokaj(8), Brala(2), Vuković(16), Bursać (2), Junaković(2), Mavra(6), Onuaku(7), Planinić(3), Kraljević(2).



Zadar se u Stožicama ničim nije mogao nametnuti Cedevita Olimpiji, jer su očito glavom bili u nekoj drugoj utakmici, odnosno razmišljali su u ogledu koji ih očekuje na Višnjiku gdje dolazi Borac. A to im je u ovom trenutku izgledni suparnik za izbjegavanje pretposljednjeg mjesta čime bi se ostvarilo ostanak u ABA ligi.

Ali, energija kojom su se predstvili u Sloveniji ne obećava previše što se zrcali kroz 21 loptu bačenu u bunar! Otvaranje? Nije bilo nimalo jednostavno gledati kako "zmajčeki rigaju trice", Murić, Perry, Hopkins, Brown, možda bi koju zabio i Golemac da se i trenerima pišu koševi.

Zadar? Nijemi promatrači koji su usput izgledali kao skupina koja je došla odigrati "basket" i nisu previše marili za broj izgubljenih lopti, kojih je do isteka druge dionice bilo čak 11. Baš su ih nizali su ih samo tako! Bekovi? Mavra i Junaković su uvelike mučili najprije sebe i loptu, potom i ostatak družine.

A onda se na trenutak s tri poena oglasio Vuković, ali bez osobitog učinka, jer su domaći u 12. minuti imali višak od 14 poena. Moglo je biti i gore, međutim, naglo su zastali, Carter je upisao tricu i prepolovio prednost! I tu je nastao zadarski "tilt" do kraja poluvremena!

Treća runda? Zadar je dobio na poene, ali se to nije previše odrazilo na ukupnom rezultatu, prije nego se krenulo u zadnju dionicu. Ali se slovenska momčad odmaj osigurala serijom 9:1, kako bi lakše mogli broditi u nastavku. I bi tako!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 10:30