DUJE KLARIC Cropix
BOLAN PORAZ

Težak potop Cibone u Beogradu: Košarkaši Josipa Sesara zabili samo petnaest poena u drugom poluvremenu

Očito su zvezdaši bili željni dokazivanja pred novim trenerom Duškom Ivanovićem
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 19. studeni 2022. 18:08

Crvena Zvezda - Cibona 92:53 (21:20, 29:18, 22:8, 20:7)

BEOGRAD. Dvorana Aleksandar Nikolić. Gledatelja:450 Suci: Nikolić, Terlević i Davidov.

Crvena Zvezda: Vildoza 8k, 1s, 4a, Lazarević, Mitrović 8k, 4s, 3a, Lazić 4k, 4s, 1a, Martin 4k, 4s, 3bl, Dobrić 5k, Ivanović 10k, 3s, 6a, Nedović 24k, 2a,, Kuzmić 6k, 6s,, Petrušev 14k, 9s, 4a, 4bl, Topić 2k, 1s, Bentil 7k, 4s, 5a,

Cibona: Radovčić 1s, 3a, 4il, Perasović, Smajlagić, Majcunić 9k, 4s, 3il,, Mazalin 9k, 4s, Aranitović 10k, 6s, 3a, Baković 3k, 2a, Kapusta 7k, 1s, 4a, Ljubičić 6k, 2s, 2a, Bundović 11k, 2a, 2s


Novo lice na klupi Crvene Zvezde Duško Ivanović bio je uspješan i u drugoj utakmici kao trener ove momčadi. Cibona u 7. kolu ABA Lige nije mogla ponoviti uspjeh koji je ranije ovog mjeseca napravio Zadar nakon što je momčad Danijela Jusupa slavila u dvorani Aleksandar Nikolić. Doživjeli su poraz 92:53 bez ispaljenog metka. Jednostavno je Cibona došla u krivo vrijeme, odnosno u trenutku kad je na klupu zasjeo novi trener pred kojim su svi igrači željni dokazivanja nakon što je klub raskinuo suradnju s Vladimirom Jovanovićem. Najraspoloženiji bio je Nemanja Nedović koji je pobjedničku ekipu s 24 koša predvodio do pete pobjede u ovom natjecanju. Kod Cibone su jedini s dvocifrenim brojem koševa bili Arnatović (10 poena) i Bundović (11).

Cibona trenutno proživljava najteži raspored u ABA ligi. Nakon poraza u Beogradu u idućem ih kolu čeka gostovanje u Podgorici kod Budućnosti, a onda na njihov teren dolazi Cedevita Olimpija. Poraz od Splita u prošlom kolu trebao se izbjeći, a za Josipa Sesara krivac je u tom porazu bio manjak koncentracije s linije slobodnog bacanja. Međutim, u ovom ogledu protivnik je bio bolji za par koplja. Nije se na njima vidjelo ni traga umora s obzirom na to da su u četvrtak pobijedili Asvel u Euroligi. U isto je vrijeme Cibona odradila utakmicu 8. kola HT Premijer lige u kojoj je s 74:64 bila bolja od Šibenke, ali ovo je bio, prevelik zalogaj.

Najviše je nereda momčadi Cibone u prvom poluvremenu zadao najefikasniji Zvezdin dvojac s vanjskih pozicija, Nedović i Petrušev. Samo u prve dvije četvrtine utrpali su zajedno 30 poena, a na Nedoviću su bila napravljena čak četiri prekršaja. Upravo je Nedović s tri trice početkom druge četvrtine pokrenuo svoje suigrače, koji su potom uspjeli držati dvoznamenkastu prednost koju je potvrdio argentinski bek u srpskoj momčadi Luca Vildoza pogodivši tricu nekoliko sekundi dvanaest koševa prednosti. Općenito su crveno bijeli bili šuterski raspoloženi, a to su dokazali s osam trica u prvom poluvremenu.

Iako je prednost domaće ekipe nastavila rasti u trećoj četvrtini, Ivanovića je zasmetalo konstantno forsiranje šuta za tri zbog čega je tijekom time-outa u trećoj četvrtini nervozno govorio – Nema potrebe za tim, nema potrebe da samo pucamo. Strpljivo, idemo graditi akciju. Neka lopta ide unutar reketa – glasnim je tonom svojim igračima rekao 65-godišnji trener iz Crne Gore. Malo paradoksalno, upravo je nakon te minute Obradović utrpao dvije trice momčadi Josipa Sesara. Cibona je u drugom poluvremenu ukupno zabila samo petnaest koševa. Trenutno su na tri pobjede i četiri poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 05:33