Screenshoot
IZNENAĐENJE POD TORNJEM

TREBAO SE IGRATI VJEČITI DERBI, ALI ONDA SU SVE PROGNOZE PREVARILI TOTALNI AUTSAJDERI! Dva bivša Cibonina asa skinula Crvenu zvezdu!

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 27. rujan 2019. 00:05

Velika se senzacija dogodila prvog dana Superkupa, jer je lanjski prvak ABA 2 lige, Primorska iz Kopra, koju sjajno vodi Jurica Golemac izbacila u četvrtfinalu prvaka ABA lige Crvenu zvezdu, momčad koja je složila najveći proračun u povijesti kluba i koja želi ove sezone s tim igračima biti među osam najboljih u Euroligi. Primorska je imala i 15 poena viška, Zvezda je izgledala nemoćno pred momčadi koja ne zna za poraz već punih šest mjeseci!

- Evo, i u pripremama smo dobili neke jače protivnike, pa sada i na Superkupu Zvezdu, mislim da su nas svi podcijenili, ali nakon ove pobjede je gotovo s time. Drago mi je zbog mojih momaka, jer znaju da je ispravno vjerovati u sebe. Mi Zvezdu nismo precijenili, ušli smo s njima u kontakt, a, znate kako je to, i sam sam bio igrač. Igraš pet, deset godina Euroligu, pa ti dođe protivnik s kojim pomisliš, "lako ćemo" - kazao je presretni Golemac nakon velikog trijumfa.

Marko Jagodić-Kuridža, bivši cibos, je dominirao...

- Volim igrati u ovoj dvorani, volim ovdje doći, ovdje sam proveo najbolje godine svoje karijere. Zvezda nas je podcijenila, a mi smo kroz ovo vrijeme naučili pobjeđivati, znamo kako.

Zvezdin trener Milan Tomić je ustvrdio kako je ovo lekcija, nema "lako ćemo".

I tako je izbjegnut beogradski polufinale Zvezda - Partizan u subotu, a bila bi to prva utakmica uopće ova dva kluba u povijesti u - Zagrebu. Doduše, Partizan je svoj dio posla lako obavio jer je lakoćom svladao Megu sa 86:73, a moglo je biti i puno, puno više. Partizan izgleda solidno, Mega ne bi trebala biti bolja po prikaznom niti od Cibone, niti od Zadra u sljedećoj sezoni...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 23:59