Jakša Vulić je napustio Cibonu

 GORAN MEHKEK Cropix
PROMJENA POD TORNJEM

Turbulencije u Ciboni pred derbi, trener je otišao, uskočio ‘vojnik kluba‘: ‘Iznenadilo me ovo‘

Bariša Krasić je preuzeo Cibonu nakon odlaska Jakše Vulića
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 07. prosinac 2023. 09:19

U tjednu kad Cibona ima ispred sebe dva najvažnija hrvatska derbija, prvo onaj sa Splitom pred domaćom publikom u četvrtak od 18 sati u okviru ABA lige, onda za vikend i gostovanje kod Zadra u Favbet Premijer ligi, Vukovi su ostali bez trenera s kojim su započeli sezonu. Kad je Jakša Vulić shvatio da nema šanse da se momčad za domaća natjecanja popuni do konca veljače, shvatio da tako dalje više ne može i dogovorio je s klubom raskid ugovora.

Momčad će preuzeti Bariša Krasić (45), uz kojega se može staviti naziv “vojnik kluba”, jer Krasić je u Ciboni, na mjestu pomoćnog trenera od 2015. godine. U međuvremenu je asistirao svim preostalim Ciboninim trenerima, od Slavena Rimca, Damira Mulaomerovića, Piksija Subotića, Ivana Velića, Vladimira Jovanovića, Gašpera Okorna, Josipa Sesara, pa sve do Jakše Vulića. Usput je Krasić, s Ivanom Tomasom i Ivanom Perinčićem, pomoćnik Josipu Sesaru u reprezentaciji.

Cibonin čovjek

Bio je u intervalu između odlaska Jovanovića i dolaska Okorna i v.d. prvog trenera, vodio utakmicu protiv Mege u gostima, ali tada se znalo da se čeka novi trener. Sada je Bariša Krasić opcija u koju se pod Tornjem vjeruje. Uostalom, Krasić je tehnički vodio momčad u svim dosadašnjim utakmicama Favbet Premijer lige, jer Jakša Vulić zbog blokade na Savezu nije mogao voditi te utakmice, pa je ovaj izbor i logična odluka.

- Mogu samo reći da me Jakšin odlazak iznenadio, jer se sve to dogodilo jako brzo, poslije treninga, nakon sastanka s klubom. Jakša ima svoje razloge i njih treba respektirati, ja mogu samo iskoristiti ovu priliku da mu se zahvalim na suradnji koja je bila dobra, kao i konstatirati da je on napravio dobar posao, momčad je dobrom stanju, rezultati su isto takvi. Na nama sada ostaje da nastavimo u istom ritmu.

image

Bariša Krasić

NIKOLA VILIC Cropix

Bariša Krasić je tako dobio u ruke momčad u kojoj je posljednjih osam godina, s prekidom jedne sezone, bio pomoćni trener, prije toga je i pet godina proveo pod Tornjem kao igrač. Samo ta dvije činjenice iz životopisa jasno će sugerirati kako je Krasić - Cibonin čovjek.

- Slična je situacija za mene kao u onom trenutku kad je smijenjen Jovanović i čekao se dolazak novog trenera, tada sam vodio samo jednu utakmicu. Sada sam spreman preuzeti momčad.

S time je jasno dao do znanja da kraj njegova imena neće stajati v. d. S obzirom na to da ga već u četvrtak čeka utakmica sa Splitom, dok je samostalno vodio trening samo u srijedu, kako će se ova promjena odraziti na svlačionicu?

- Teško je to predvidjeti, možda će se najbolje sve vidjeti na utakmici u četvrtak. Može se dogoditi da ode u oba smjera, ali mi koji smo ostali, mislim tu i na stožer, igrače, ali i na sam klub, nastojat ćemo da sve ovo pretvorimo u pozitivan šok, da iz ove situacije izađemo na najbolji mogući način i tu situacija preokrenemo u svoju korist.

Svi spremni za utakmicu

S obzirom na to da je protivnik Split, dok je baš Krasić vodio Cibonu kad je ona skinula u okviru Favbet Premijer lige Split na Gripama, može li se iz te utakmice primijeniti model kako srediti Split. Ili je to sada, s kompletnom momčadi Cibone, ali i sa Splitom koji će ovaj put igrati sa Shannom Shorterom, Lewisom Sullivanom, ali i s Krešimirom Ljubičićem i Lovrom Gnjidićem, koji tada nisu igrali, posve nova utakmica?

- Mislim da između te dvije utakmice nema previše dodirnih točaka. Bilo je to prije više od mjesec dana, sada je Split jači za četiri igrača, puno se toga promijenilo u hijerarhiji njihove momčadi i sve to skupa ne treba uspoređivati. Na našoj strani može biti psihološka prednost, jer znamo da smo s praktički pet igrača svladali Split na Gripama, ali, kažem, Split sada ima puno veću širinu i kvalitetu. Tu su sada Shorter i Sullivan, zatim cijeli niz reprezentativaca poput Ljubičića, Perkovića, Gnjidića i Runjića. I mi njih poštujemo, ali vjerujemo i ono što mi možemo napraviti.

image

Cibona igra protiv Splita u ABA ligi

NIKOLA VILIC Cropix

Od utakmice protiv Zvezde u Beogradu, pa i prije nje, Cibona je imala izvan stroja neke igrače. Nisu trenirali Aleksandar Aranitović i Krešimir Radovčić, načeti su Ivan Majcunić i Ivan Perasović.

- Svi će biti spremni za utakmicu u četvrtak, tako da očekujem da zaigramo sa svim raspoloživim snagama.

Međutim, nova potrošnja ionako izraubane petorice koja igra u oba natjecanja može se osjetiti za vikend, kada Cibona gostuje kod Zadra. U utakmici koja bi trebala biti derbi naše košarke.

- Sasvim sigurno nam neće biti lako za vikend u Zadru, jer pet naših igrača koji igraju oba natjecanja su dosta umorni, pa ćemo stoga možda morati i dozirati minutažu. Imamo tu naše juniore, napravit ćemo najbolje što je u našoj moći.

A ništa drugo Bariši Krasiću i Ciboni i ne preostaje. Dobra je vijest u cijelom ovom cirkusu to što je Bariša Krasić već osam godina unutra, a i dok je bio igrač, u onih pet godina, bilo je tu svega i svačega. Ako netko ima iskustva i zna što ga može snaći pod Tornjem, Bariša Krasić je svakako taj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 14:07