Cibona je u prošlom kolu izgubila doma od Partizana
 TOMISLAV KRISTO/CROPIX
ABA LIGA

Velić je, barem, pustio mlade: Lagana šetnja domaćih, Cibona osmi put u nizu izgubila u Podgorici

Novi glatki poraz Vukova na gostovanju, suparnički 17-godišnjak zabio im čak šest trica...
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 22. studeni 2020. 19:20

Cibona je, kako se i pretpostavljalo, izgubila i osmo uzastopno gostovanje u Podgorici, Budućnost je ovoga puta bila bolja sa 87:68, ali sama činjenica da je ova utakmica završila ispod 20 poena razlike, koliko god je to teško prihvatiti navijačima Cibone, ipak pokazuje određeni napredak u odnosu na teške poraze u prva dva kola, od po četrdeset razlike od Zvezde kući i u gostima kod Mornara.

Doduše, moglo je i ovoga puta tako, jer je Budućnost otišla na dvadeset poena prednosti već u prvom dijelu, pa početkom nastavka i na okruglih trideset, međutim, ovoga puta Ivan Velić je odlučio sve svoje starije igrače (osim Filipa Bundovića na centru) posjesti na klupu cijelo drugo poluvrijeme i pustiti da igraju samo oni mlađi.

Tako je Cibona praktički u drugom dijelu igrala s petorkom Gnjidić (Radovčić), Drežnjak, Nakić, Prkačin, Bundović (Vucić) i takva je uspjela prednost Budućnosti isprva spustiti na -15 (63:78), a kasnije se dovući na poraz ispod dvadeset poena razlike.
I svakako je imala više koristi od ovih unaprijed otpisanih bodova nego da je igrala mlitavo, u poluritmu koji odgovara starijem dijelu momčadi i opet bila poražena u omjeru kojim se iscrtava debakl.

Ovako je Lovro Gnjidić odigrao 19 minuta, Toni Nakić najviše do sada u ABA ligi, čak 34 minute, Roko Prkačin 36 minuta, Mateo Drežnjak 33 minute, a Krešimir Radovčić 17 minuta.

Jer, bolje je tako. Cibona je u ovoj utakmici, uostalom, samo u uvodnim minutama na račun rutine Damira Markote bila u egalu, sve ostalo je bila lagana šetnja domaćih. Koja je svog, ali i prvog strijelca utakmice, i to treba podvući, imala u Fedoru Žugiću, koji je tek prije dva mjeseca napunio 17 godina i mlađi je od svih mladića u Ciboni. Mali je Žugić trice šutirao 6-7 kontra Vukova...

I da, Roland Moore je odigrao samo pet minuta, vjerojatno posljednjih u dresu Cibone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 01:06