JURE MISKOVIC Cropix
ABA LIGA

Veliko slavlje u Beogradu, Zadar srušio FMP u gostima na krilima senzacionalnog Luke Božića

Trijumf u kojem se nakon primjetne stanke ‘triple-doubleom‘, na svoje postavke stigao Božić
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 15. prosinac 2023. 21:25

FMP - ZADAR 77:92

FMP: Watson (14), Živanović, Foster (3), Subotić(16), Pavićević, Roberts (4), Stepanović(2), Šaranović, Simović(9), Luke(2), Stojanović (14), Besson(13).

ZADAR: Davis, Klarica (3), Vujačić, Žganec(13), Mazalin (9), Lakić (10), Jambrović, Drežnjak(13), Grbić, Božić(28), Ramljak(16).


Zadar je nakon male rezultatske krize stigao do iznimne pobjede u gostima u Beogradu, odnosno, u Železniku je slomljen FMP, momčad koja je bitno promijenila izgled kako igračkog tako i trenerskog kadra. Ali, ni to im nije pomoglo, štoviše, moglo bi se kazati kako im je sve skupa bilo i velika smetnja jer malo tko se uigrao u nekoliko dana. Međutim, to nimalo ne umanjuje zadarski trijumf, štoviše, valja istaknuti kako su iz minus jedanaest u prvom poluvremenu, kroz drugo uvjerljivo doplovio do konačnih petnaest viška. Trijumf u kojem se nakon primjetne stanke, na svoje postavke stigao Božić! Iza njegova imena, upisano je 28 poena, 12 skokova, 11 asistencija, više nego dovoljno uz veliku potporu suigrača!

Ogled je počeo tako što se stekao dojam kako su treneri s obje strane rekli igračima: „ Trčite i šutirajte”! Jer obrane, nije bilo nigdje ni u tragovima, kamoli u kontroli suparničkih napada. Bolje je s vanjskih pozicija krenuo FMP, dvije brzinske „trice”, onda se na drugoj stranu ukazao Žganec, nizom od sedma poena i okrenuo rezultat- u zadarsku korist. Nisu se domaćini prestrašili, uzvraćali su kad god im se ukazala prigoda, međutim,dvije „ trice” Zadra, odnos, Drežnjaka i Božića nisu dozvolile njihov iskorak. Do zadnjeg napada, nakon slobodnih bacanja Božića, kao da se nije ni igralo, pisalo je 23:23, ali je ubrzo prvu dionicu s tri poena zaključio Besson!

I tu je krenula serija FMP-a, uspjeli su napraviti 11:0, svega koju sekundu prije nego što je Jusup kazao igračima zadarske momčad: „ Puno bolje i izglednije situacije za koš imaju”! K tomu ni organizacija igre nije izgledala najbolje, tu ulogu je kroz pet minuta dobio Vujačić, ali bez odjeka. Prvi odlazak domaćina na plus jedanaest dogodio se u 15.minuti (34:23), ali se Božić koji je podosta gubio lopte „tricom” zaustavio odlazak u tegobnije stanje. Nedugo iza toga opet se Zadar našao na istom minusu, izgledalo je kako će se suparnik tu odlijepiti, i onda je Božić skupljao koš na koša, podosta toga s crte slobodnih, da bi na samom isteku druge četvrtine Klarica ubacio „ tricu” za mirniji odlazak u svlačionicu!

Bio je to znak kako će Zadar moćnije zakoračiti u nastavak utakmice, što se i dogodilo, brzo su iza sebe ostavljali FMP, Božić, Žganec, Ramljak, Drežnjak....Uspio se FMP, nekako spustiti na minus pet, niže nisu mogli unatoč dva atraktivna zakucavanja Watsona.... I prije ulaska zadnju dionicu Ramljak je na raniji nagovor Jusupa , uzeo šut za tri poena i pogodio! Bilo je to sedam viška....I tu nije bio kraj hitrog odlaska na sve veću i veću prednost, Lakić je pak „tricom”donio golemih sedamnaest viška nepunih šest minuta do kraja... Na sve naslonio i Mazalin koji je nastojanje FMP za povratak u utakmicu, zaustavljao teško izborenim poenima, ali tako vrijednima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 09:11