Jurica Golemac
 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
VELIKI PREOKRET

Video: Hrvatski trener pokraden u neviđenoj završnici!? Trideset sekundi prije kraja nestala TV slika...

U Beogradu su gosti 26 sekundi prije kraja zabili za plus tri. I na kraju otišli praznih ruku...
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 15. travanj 2021. 20:15

Na 26 sekundi prije kraja Kendrick Perry je pogodio oba bacanja za 82:79, onda je Branko Lazić ubacio prvo i promašio drugo, da bi uhvatio svoj promašaj nakon kojeg je dvije prilike s linije dobio Corey Walden i izjednačio rezultat utakmice Crvene zvezde i Cedevite Olimpije, kojoj je za posljednji napad ostalo 15 sekundi.

Jurica Golemac pozvao je time-out, dao loptu u ruke Perryju koji je išao na ulaz prilikom kojeg mu je Jordan Loyd izbio loptu, da bi pao na Marka Simonovića, kojem su pak suci dvije sekunde prije kraja zbog toga dali dva slobodna bacanja od kojih je ovaj pogodio jedno. Za pobjedu Zvezde i nastavak lova na prvo mjesto prije doigravanja ABA lige...

Posljednji napad Cedevite Olimpije:

- Čestitam svojom momcima na dobroj utakmici. Napravili smo dosta pogrešaka, ali smo izgarali. Nemam ništa dodati o tome što se dogodilo na kraju, idemo dalje.

To je nakon utakmice izgovorio Jurica Golemac. I otišao. Dovoljno da krenemo čitati između redaka. Pogotovo nakon što je Cedevita Olimpija na društvenim mrežama objavila amatersku snimku posljednjeg napada. Zašto amatersku? Zato jer sve opisano u prvom odlomku nije moglo biti viđeno u televizijskom prijenosu na Arenasportu.

Signal iz Pionira nestao je 30 sekundi prije kraja utakmice i kamere nisu uspjele zabilježiti što se u odlučujućim trenucima dogodilo na terenu. Iako u konačnici ova utakmica ni na koji način nije bila presudna za Golemčevu momčad, koja je samo u teoriji mogla do drugog mjesta prije doigravanja, Zvezdi je pobjeda itekako važna u borbi za 'jedinicu' s Budućnosti.

Međutim, nakon ovoga u Beogradu će sigurno biti posebno zanimljivo kad se isti suparnici ponovno nađu na parketu u nedjelju u Ljubljani. Kako Cedevita Olimpija sad ima isti broj poraza kao Igokea, uz bolji međusobni omjer s momčadi iz Laktaša, sljedeći krivi korak gurnuo bi Zmajčeke na četvrto mjesto.

A osim Zvezde su Golemcu i njegovim momcima ostale još utakmice sa Cibonom u Zagrebu i protiv Mege na domaćem parketu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 12:56