Duško Ivanović

 VOJKO BASIC Cropix
VELIKO IME

VIDEO: Ovacije Splićana za trenera Crvene zvezde! Pogledajte kako su Gripe pozdravile legendu Jugoplastike

Izuzetno dobro su se Splićani nosili s jakim suparnikom iz Beograda tijekom prvih 20 minuta utakmice
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 02. siječanj 2023. 18:19

Split - C. zvezda 63:72 (17:19 13:13, 14:26, 19:14)

SPLIT - Dvorana KK Split. Gledatelja 2500. Suci: Pukl, Radojković i Karović.

SPLIT: Sullivan 18p, 8s, Gizdavčić 3, Kalajžić 3p, 3a, Runjić 2p, 6s, Shorter 15p, 4s, 3a, Jukić 2, Perkušić, Dubravčić, Nelson 6p, 7s, Mavra 14p, 6s, 5il.

CRVENA ZVEZDA: Holland, Lazarević 6p, 3s, Campazzo 8p, 4a, 3il, Mitrović 5p, 3s, Lazić 3, Dobrić 7p, 5s, Ilić 5p, 9s, Nedović 9p, 3s, 3il, Marković 8p, 5s, Petrušev 9p, 3s, Topić, Bentil 12p, 3s, 3a.



Krenulo je slavljenički, kako i priliči utakmici za koju se dvorana na Gripama počela puniti daleko prije početka. Iz nekoliko razloga. Prvi je blagdansko vrijeme, razdoblje kad su navijači željni sportskih događaja, pogotovo to do izražaja dolazi u Splitu dok je na pauzi - Hajduk. Drugi je protivnik Žutih, euroligaška Crvena zvezda u čijim redovima igra jedan Facu Campazzo, svjetski doprvak s Argentinom i član najbolje petorke tog Svjetskog prvenstva prije nešto više od tri godine. Međutim, bilo je u ponedjeljak i onih koji su došli pozdraviti Duška Ivanovića, kapetana najveće Jugoplastike, dvostrukog prvaka Europe sa Žutima koji se prvi put službeno vratio na Gripe nakon gotovo 33 godine.

Došao je Duško kao trener Zvezde, ali je dočekan kao - legenda Jugoplastike. Navijači su ustali, dugim pljeskom pozdravili Ivanovića koji je na poklon dobio svoj dres s brojem 12 i prezimenom na leđima...

- Moj dragi Splite, puno hvala za ovaj doček, ali i za sve one godine i divne trenutke što smo proveli skupa, kao i za to što ste me danas vratili 30 godina unatrag s punom dvoranom - emotivan je bio trener Zvezde na konferenciji za novinare.

image
VOJKO BASIC Cropix
image
VOJKO BASIC Cropix
image
VOJKO BASIC Cropix

- Tu sam proveo tri nezaboravne godine i kad govorim o osjećaju koji mi se vratio, ne mislim na ono što smo osvajali, to svi znaju, već o tome kako je ovaj grad prihvatio moju obitelj i mene. Split će uvijek biti moj grad.

Na terenu je pak danas situacija nešto drukčija.

- Velika je razlika u budžetima dva kluba, ali moram vam reći da kad smo mi igrali i osvajali, razlika u budžetu između Barcelone i nas je bila vrlo slična ovoj između Zvezde i Splita danas.

O tome što se događalo tijekom 40 minuta, Ivanović nije puno govorio, tek je komplimentirao Splitu koji je bio bez viroznog trenera Srđana Subotića pa je momčad vodio pomoćnik Boran Grgin.

- Znao sam da će biti teška utakmica jer Split ima atipičnu ekipu koja igra puno "jedan na jedan", vrlo su agresivni i borbeni. Nama je nedostajalo borbe, imali smo 16 izgubljenih lopti i dozvolili 14 napadačkih skokova, s takvom statistikom sigurno ne možemo biti zadovoljni - zaključio je Duško Ivanović.

Sve je zapravo u nekoliko rečenica objasnio domaći trener Grgin...

- Zvezda je kvalitetnija momčad, dok sam ja želio da naša borba bude na maksimumu. Bila je i na tome čestitam igračima. Za dobiti Zvezdu, kući ili vani, trebaš imati savršeni šuterski dan, dok smo mi imali jako loš. Ali što reći momcima kada vidiš da trče, skaču, bacaju se, osim im čestitati, uz želju da ćemo biti bolji u četvrtak protiv Budućnosti.

Toliko o tome. Crvena zvezda odnijela je bodove s Gripa, dobila šestu zaredom protiv Splita u ABA ligi, dok se konačnih minus devet u ovom odnosu snaga može proglasiti - dobrim rezultatom Žutih. To je nažalost realnost hrvatske košarke...



ABA liga, 13. kolo:

Split - Crvena zvezda 63-72

Partizan - Zadar (18.30 sati)

Mega - Cedevita Olimpija 82-96

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 10:06