LUKA GERLANC/CROPIX
DOMAĆI BEZ ŠANSE

Vodeća momčad regionalne lige protutnjala Zadrom: U jednom trenutku vodili su i s 29 razlike...

Zadar je opet iskazivao ranije boljke, izgubili su 21 loptu i time pomogli ionako odlične goste
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 28. ožujak 2021. 19:36

Zadar – Igokea 63:86 (17:27, 10:16, 18:22, 18:21).

ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić. Bez gledatelja. Suci: Sašo Petek i Milan Nedović (Slovenija) i Goran Terlević (Hrvatska).

ZADAR: Carter (15) , Jordano(9) , Justice(6), Palokaj(1), Brala(5) , Vuković (6), Bursać(5) , Junaković(7) , Mavra(3) , Onuaku (6) , Planinić, Kraljević.

IGOKEA: Vulić,(2) Clemmons(12) , Atić(12), Jovanović(13) , Gray(7) , Jošilo(9) , Talić(9) , Ilić(2) , Pot(7), Carmichael(10) , Fundić(2) , Kondić(1).

-----------------------------------

Očekivati kako će se Zadar uspjeti "vaditi" u ogledu s Igokeom, momčadi koja drži sam vrh regionalne ABA lige, bilo je malo previše. K tomu Zadar je opet iskazivao svoje ranije "bolesti", izgubili su opet 21 loptu, čime su ionako odlične goste gurali samo naprijed.

Inače, Carter je na otvaranju "tricom" počastio goste, međutim, brzo su se zahvalili, te napravili seriju 9:0 koju je s tri poena zaključio Clemmons. U to iznimno slabo obrambeno razdoblje zadarske momčadi valja upisati, četiri izgubljene lopte, te dva prekršaja Mavre, čime je uvelike bilo osakaćeno osmišljavanje domaćih napada, jer je povučen na klupu.

Opet se iz daljine oglasio Clemmons, popratio ga je i Gray, dok su čast Zadru spasili Onuaku s dva poena, potom Bursać s tri. Ali, Igokea se svejedno odvukla na vodstvo 26:11, pa se izglednim činilo kako će posve razbiti domaćina koji bijaše u mnogo čemu slabašniji u odnosu na suparnika. Uz spomenute primljene poene izvana, pod obručem su dominirali Carmichael i Jovanović.

A onda je dvije trice u nizu posložio Jordano kako bi se rezultatsko propadanje zaustavilo. Potom je na otvaranju druge dionice Justice realizirao dva slobodna bacanja, čime je svoju momčad spustio ispod dvoznamenkastog zaostatka (19:27). Nije dugo trajala priča o mogućem pribiližavanju, jer su na pozornicu ovoga puta stupili Talić, Gray, Clemmons i Atić, što zorno kazuje o raznovrsnosti i mogućnostima koje je iskazivala Igokea.

Zadar je pak ostao "vjeran" izgubljenim loptama, deset do odmora je uglavnom njihov prosjek, što je šest više nego je imao njihov suparnik. Minus šesnaest poslužilo je kao uvod u treću četvrtinu! I to kakav, ali za goste, koji su tri napada završili na isti način, Jošilo je zabio tri, Atić jednu tricu za veliku prednost Igokee, koju je, istina, s četiri poena nakratko ublažio Vuković.

Nešto kasnije Jordano i Carter s dvije trice izgledalo je kako vraćaju Zadar iz debelog minusa. Ali je nekoliko posve čudnih sudačkih odluka kojima se 'ubija' košarka, ali i volja i želja oštećenih za nekakav iskorak. Zadar se pak odlučio još jednu četvrtinu završiti s tri poena, učinio je to kapetan Mavra, međutim, gostima je za ulazak u zadnjih deset minuta više nego dovoljno bilo plus 19, koje su u jednom trenutku povećali na 29 viška!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 14:50