JURE MISKOVIC Cropix
LOŠE SE PROVELI

Zadar će htjeti što prije zaboraviti Beograd, Zvezda mu nanijela jedan od najtežih poraza otkako je ABA lige

Nije se zadarska momčad dobro ni zagrijala, a ubrzo se našla u ozbiljnom minusu nakon kojeg nije bilo povratka
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 11. veljača 2024. 21:12

CRVENA ZVEZDA - ZADAR 93:54 (31:12, 22:8, 20:18, 20:14)

CRVENA ZVEZDA: Smart 15p, 5s, Lazarević 10p, 5s, Hanga 5p, 3a, Davidovac 8p, 3s, 3a, 3ul, Mitrović 10p, 8s, 3a, Tobey 2p, 4s, Bolomboy 11p, 3s, Ilić 3, Nedović 8p, 3s, 3ul, Giedraitis 6p, 3a, Gillespe 2, Dos Santos 13p, 3s, 6a.

ZADAR: Davis 6p, 4s, Klarica 2, Vujačić, Žganec 3p, 7s, 3a, Mazalin 11, Lakić 5p, 5s, Mekić 1, Jambrović 5, Drežnjak 5p, 3s, Grbić, Božić 16p, 7s, 4a, 4il, Ramljak.


Zadar se vjerujemo, uoči ogleda sa Zvezdom negdje u daljini prisjećao lanjskog iznenađenja, mnogi će zaključiti kako se mislilo o Kupu, dok je prava istina snaga beogradske momčadi koja je to zorno pokazivala kroz podizanje prednosti i preko četrdeset viška... Ljutito je trener Jusup proživljavao posljednje minute, što je opisao riječima:

"Izgledamo kao razbijena vojska!"

Ništa, unatoč tome što se radi o iznimno teškom porazu, koji spada u skupinu najtežih otkako je ABA lige, utakmicu treba čim prije zaboraviti i okrenuti se onome što dolazi i sigurno je lakše, nego je to Zvezda i sa sobom nosi priču o mogućem prvom koraku prema osvajanju ovosezonskog trofeja, Krešinog kupa.

Inače, nije se zadarska momčad pravo na zagrijala, ubrzo su se našli na ozbiljnom minusu, ne samo što ništa nisu mogli obraniti, nego se u napadu činilo kao da je riječ o nemogućoj misiji. Nije pomogla ni minuta odmora izrečena na engleskom jeziku. Istina, pokušavao je Božić kod kojeg je najčešće i bila lopta, ali se uklopio u sivilo i nemoć suigrača, čemu je sam uvelike pridonosio. I onda je Lakić upisao tri poena, kojima je slikovito rečeno naljutio Zvezdu, koja je iza toga napravila seriju 14-2.

Zadar se, inače, kroz prvu dionicu nije mogao braniti od trica, oko glave su ima zujile kao pčelica Maja. A s druge strane, Zvezdin obruč se posve suzio, kao što je i trener Jusup odlučio skratiti rotaciju, na klupi je ostavio Ramljaka, usput je dozirao ostale.. Ali, domaćin nije previše mario za kalkulacije, iako je - iskreno rečeno - više bila riječ o nemoći Zadra, što je u konačnici pokazala i druga četvrtina koju nema smisla opisivati, nego kazati kako se nije vidjelo pomaka ni u jednom trenutku.

U trećoj četvrtini čista preslika svega ranije viđenog, k tome još uvjerljivija Zvezda otišla je i do na plus 42. I sve to "laganim kasom", dok u glavi nisu odjavili utakmicu, pa je Zadar došao do kratkog daha i rezultatski su se na kraju tog dijela spustili na minus 33. Očito su jednako kao i Zadar krenuli razmišljati o Kup natjecanju koje je pred njima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. veljača 2024 21:57