JURE MISKOVIC Cropix
SRAMOTNO IZDANJE

Zadar doživio tešku katastrofu, navijači izlazili iz dvorane. Jedan igrač ‘nije došao na utakmicu‘

Zadrani niti u jednom trenutku susreta nisu bili ravnopravan suparnik Budućnosti koja je slavila 91:55
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 12. listopad 2024. 21:58

Zadar - Budućnost 55:91 (20:29, 9:23, 10:19, 16:20)

Zadar, Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja 2500. Suci: Belošević, Juras i Ćalić.

ZADAR: Mihailović 15p, 3a, Wahl 2p, 3a, Klarica 9, Gegić 2p, 5s, Proleta 4, Žganec 2p, 5s, Mazalin 8p, 4s, 3il, Dundović, Ramljak 6, Gilbert 7p, 3s, Torbarina

BUDUĆNOST: Sulaimon 17, Ilić 8p, 5s, Magee 9, Slavković 6, Tanasković 13, Ferrell 9p, 4s, 3a, Jovanović, Drežnjak, Omić 2p, 3s, Wright 9p, 5s, 4a, Azubuike 4, Kamenjaš 9p, 6s, 4a


Ne izgledamo dobro, nedavno je u Podgorici otvoreno kazao trener Zadra, Danijel Jusup. I ne samo da je bio skroz u pravu, nego se može dodati kako je momčad koju je sastavio za ovu sezonu te u subotnju večer suprotstavio Budućnosti bila iskaz velike nemoći na domaćem parketu. Bljedunjavo, bezidejno, bez kreacije, bez energije.

image

Danijel Jusup

JURE MISKOVIC Cropix

Ma ničega nije bilo osim uvjerljivosti Budućnosti koja je to iskazala konačnim ishodom. Nema tko se nije pitao: "Je li Gegić stigao na utakmicu?" I ne samo on, dovoljno je zaviriti u statistiku, i to pod uvjetom da imate dobar želudac. Zaključno – katastrofa.

Inače, neko se vrijeme Zadar trudio biti u rezultatskom tjesnacu, sve to zahvaljujući nadahnuću Gilberta, međutim, nije imao pratnju. K tomu trener ga je ubrzo sjeo na klupu i zaboravio na njega. Ali bilo je i pitanje trenutka za pokazivanje umijeća na drugoj strani, Azubuike je zakucavao, prije toga Ferrel se javio tricom u istom stilu naslonio se Sulaimon, dok je Azubuike i dalje bio neumoljiv u "kucanju".

image
JURE MISKOVIC Cropix

Kasnije su Ferrel i Tanasković pokazali kako se rješava situacija u kojoj vam se nudi šut za tri poena. Bio je to prvi ozbiljniji znak zadarsko poniranja do minus trinaest. Nakratko je "bužu" uspio zatvoriti Klarica, imao je "tricu" pa dva poena, što je glavni razlog što se gosti nisu previše rezultatski odvojili prije druge dionice. Međutim, nije trebalo previše čekati za odmak Budućnosti, Ilić i Wright su bili nerješiv problem.

Na zalasku četvrtine, Magee je uspješno odradio tri slobodna bacanja, Sulaimon i Ferrell, tricama su Zadrane s debelim zaostatkom poslali na poluvrijeme (29:52). Primjetno je kako se malo spominje zadarski učinak, ako se to uopće može nazvati tako, jer svega devet poena u deset minuta igre, doista, preskromno. Ništa bolje, gledajući iz zadarskog kuta, nije izgledala ni treća četvrtina, dok je Budućnost rješenje dobivala preko Sulaimona koji je donio plus 30 za goste.

image
JURE MISKOVIC Cropix

Nedugo iza toga Wright je podigao na 32 i "ugasio svjetlo" u dvorani, pardon učinio je to Tanasković jer se na semaforu ukazalo minus 34. jedino se publika nije predavala, bili su grleni u otužnoj igri svoje momčadi. Neki ipak nisu mogli izdržati mučenje, pa su na isteku treće dionice krenuli izlaziti iz dvorane...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. listopad 2024 22:02