ZVONKO KUCELIN/ABA liga
PORAZ NA VIŠNJIKU

Zadar izgubio od Budućnosti i ostao bez kapetana, pritisak s tribina nije urodio plodom

Podgorička Budućnost slavila je u Zadru 67:57. Domaćine je koštao jako loš šut za tricu
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 30. prosinac 2023. 18:21

Zadar - Budućnost Voli 57:67 (15:14, 19:22, 14:10, 12:22)

Zadar, dvorana Krešimir Ćosić.Gledatelja: 6000.

Suci: Ilija Belošević, Marko Juras i Stefan Ćalić (Srbija).

ZADAR: Davis 3, Klarica, Vujačić 4, Žganec 1, Mazalin 13, Lakić 4 , Mekić, Jambrović 12, Drežnjak 11, Grbić, Božić 4, Ramljak 5.

BUDUĆNOST: Mihailović 2, Slavković 8, Makoundou 12, Ferrell 15, Grbović, Jones, Jagodić-Kuridža, Tanasković 14, Wright IV, Popović, Paul 10, Kamenjaš 6.


Zadar u kratkom vremenskom razdoblju nije uspio prirediti dva velika iznenađenja, jer nakon što je pao Partizan, momčad Budućnosti se nije navukla na „tanak led”, odnosno, pritisku s tribina. Nadalje, utakmica je u ukupnom dojmu bila nimalo gledljiva, podosta nervoze, gubile su se lopte, promašivala slobodna bacanja. Uz sve Zadranima se nakalemila ozljeda kapetana Ramljaka koja je u bitnome smanjila izglede za zadarsku pobjedu.

Ali je zato Budućnost u zadnjim minutama kad se lomila utakmica dobila Ferrella koji je s dvije trice mnoge navijače poslao ranije iz Krešinog doma. Ništa, ide se dalje, sport poznaje dobre i manje dobre trenutke, kao i činjenicu da ni MVP Božić zna imati svoje slabije izdanje, ovoga puta je to izgledalo jako mizerno.

Imala je Budućnost iznimno otvaranje, trice Paula i Tanaskovića koji je između ugurao još dva poena, donijeli su gostima sedam viška. Nastojao je svojom energijom sve nadomjestiti Ramljak, uspio je u tome, moćno je dva puta zakucao, jednom mu je uzvratio Tanasković.

I onda šok. Ramljak je u još jednom snažnom prodoru u 7. minuti nezgodno doskočio, izgleda nekomu na nogu, ozlijedio se te uz pratnju liječnika i fizioterapeuta morao najprije na klupu potom u svlačionicu. Nije se vraćao do poluvremena, ali ni kasnije, neslužbeno riječ je o distorziji skočnog zgloba. Drežnjak je pak svojom tricom zagrijao Višnjik, iza toga se uglavnom igralo koš za koš, a najveća prijetnja Zadranima bio je Tanasković kojem je ovo bila prva utakmica u dresu momčadi iz Podgorice.

Podosta neveselih uzdaha bilo je nakon izvođenja slobodnih bacanja, Zadar je nizao promašaj na promašaj, tako da je na isteku prvog poluvremena, statistika pokazala kako su imali bolji postotak za tri poena nego s crte slobodnih. Prvu dionicu ipak je zadarska momčad završila vodstvom jer je Lakić slično kao protiv Crvene zvezde zabio za tri poena. Iza toga dugo se čekalo na zadarski ubačaj, ali se čekao „alkar” koji će loptom pogoditi u loptu koja je zasjela na mali semafor.

Ostala je tu sve do poluvremena, ljestve i metla riješili su problemčić. Jambrović je pak preuzeo ulogu Ramljaka, posve uspješno, jednako u obrani i napadu. Ali i dalje je na parketu glavnu ulogu imao Tanasković, sreća da je Vujačić pogodio jednom za tricu, potom su i gosti, posebice Makoundou imali svoje minute. Ono što je svima upalo u oči osim, sedam promašenih slobodnih bacanja, jest i činjenica da je Božić svoje prve poene upisao tek u 19. minuti.

Plus četiri Budućnost je odnijela u treću četvrtinu, međutim, brzo se rezultat pretvorio u zadarskih plus četiri, djelo je to Drežnjaka i Jambrovića. Nije stala ni Budućnost, brzo su poništili prednost na svojih šest viška, odnosno, imali su seriju 10:0, koju je prekinuo Davis s dva plus jedan.

Dodatno je približavanje s dva slobodna bacanja uradio Drežnjak, jednim Žganec, pa je rezultatski tjesnac postao stalna opcija, pa se tako u zadnju dionicu zakoračilo poravnato 45:45. Kasnije se nije imalo što gledati niti istaknuti sve do posljednje tri minute u kojoj su gosti dominirali.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 20:54