JURE MISKOVIC/CROPIX
6. kolo ABA lige

Zadar izgubio od Partizana u Beogradu, dobro su se protiv favorita držali do zadnje četvrtine

Košarkaši Zadra u susretu su 6. kola regionalne ABA lige izgubili na gostovanju kod Partizana 78-63
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 07. studeni 2020. 23:23

Partizan - Zadar 78:63 (19:16, 19:18, 21:16, 18:13)

BEOGRAD - Dvorana Ranko Žeravica. Bez gledatelja. Suci: Belošević (Srbija), Vovk (Hrvatska) i Savović (Crna Gora).

PARTIZAN: Mika, Miller-McIntyre 5, Zagorac 8, Paige 4, Dangubić 15, Gordić 11, S. Janković, Angola-Rodas, Veličković 10, Janković 15, Thomas 8, Trifunović 2.

ZADAR: Carter 11, Palokaj, Brala 2, Vuković 8, Bursać 3, Junaković 5, Worku, Mavra 13, Onuaku 13, Planinić 4, Gilbert 4.


Čuda se ne događaju svaki dan, pa je tako i pobjeda Partizana rezultat toga, odnosno, Zadar je neko vrijeme trajao, onda su se ugasili, primili previše poena izvana i nestali s utakmice u zadnjoj četvrtini.

Inače, moglo bi se posve pozitivno ocijeniti prvih dvadeset zadarskih minuta koje su, istina, mogle biti i bolje. Međutim, problem je u prvoj četvrtini pravio Partizanov skok u napadu. Otuda i činjenica da su podosta svojih poena zabili upravo ispod obruča. Zadar se dugo oslanjao na preciznost Mavre s crte slobodnih bacanja, ubacio je i jednu tricu, kasnije su na isti način domaćine kaznili Vuković i Bursać, ali nakon Veličkovića razigrali su se Janković i Thomas te krenuli praviti razliku.

No, Zadrani su popravili skok, učinio je to Onuaku. Njega su pak mučile izgubljene lopte, čime se poništilo kratkotrajnu energiju Gilberta i Junakovića. Vratio je Onuaku zakucavanjima, čime je nastavio i u trećoj dionici, dok je Partizan tricama, Veličkovića Dangubića (tri puta) i Paigevom otišao na zavidnih 60:50!

Odjednom se vratio i Zadar, Carter je najprije pogodio za tri poena, iza toga smjestio i tri slobodna bacanja, nažalost nije se iskoristio napad nakon nesportske. Nakon rezultatskog približavanja Zadra, još se brže s dvije Gordićeve trice, ponovno odvojio Partizan. Kasnije su išli još dalje i dalje...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 04:02