Baskonia head coach Dusko Ivanovic gestures during the EuroLeague Basketball match between Zenit St. Petersburg and TD Systems Baskonia Vitoria-Gasteiz on March 18, 2021 at Yubileyny Sports Palace in Saint Petersburg, Russia. (Photo by Mike Kireev/NurPhoto) (Photo by Mike Kireev/NurPhoto/NurPhoto via AFP)

 MIKE KIREEV Nurphoto Via Afp
ČEKA SE POTVRDA

Zadar je ipak smijenio trenera Crvene zvezde - na klupu dolazi crnogorska košarkaška legenda

Crvena zvezda je u Euroligi na posljednjem mjestu sa samo jednom pobjedom i šest poraza.
Piše: HinaObjavljeno: 12. studeni 2022. 11:19

Po pisanju brojnih srpskih medija vrlo brzo će uslijediti promjena na trenerskoj klupi Crvene zvezde, a klub će preuzeti iskusni 65-godišnji crnogorski košarkaški stručnjak Duško Ivanović.

U igračkoj karijeri Ivanović je najuspješnije dane proživljavao igrajući za splitsku Jugoplastiku, dok je u dugoj trenerskoj karijeri najdublji pečat ostavio u španjolskoj Baskoniji gdje je radio u čak tri navrata. U tom je klubu bio trener od 2000. do 2005. pa od 2008. do 2012. godine, a tamo je obavljao i posljednji trenerski posao od 2019. do prošle godine.

Crvena zvezda je pod trenerskim vodstvom Vlade Jovanovića loše otvorila novu sezonu pa je tako na ljestvici Eurolige na posljednjem mjestu s omjerom 1-6. Nedavno je i u regionalnoj ABA ligi doživjela neočekivani poraz, sjajni Zadar je slavio u Beogradu.

Navodi se i kako će Ivanović potpisati ugovor do kraja sezone 2023./24.