Karlo Žganec

 LUKA GERLANC Cropix
ABA LIGA

Zadar otkinuo bodove Igokei, publika svome miljeniku skandirala: ‘MVP, MVP!‘

U prvoj utakmici 22. kola regionalne lige upisana je važna pobjeda protiv Igokee
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 07. ožujak 2024. 21:02

ZADAR - IGOKEA 74:59 (17:10, 16:13, 14:16, 27:20)

ZADAR: Davis, Klarica, Vujačić 3, Žganec 21, Mazalin 12, Lakić 8, Mekić 5, Jambrović, Drežnjak 6, Grbić, Božić 19.

IGOKEA: Kondić 6, Bošković, Filipović 13, Stanković, Jošilo 7, Nakić, Milosavljević 9, Marić 15, Carmichael, Radošić 6, Jeremić 3, Milovanović.

ZADAR Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja 2600. Suci: Igor Dragojević (Crna Gora), Mario Majkić i Edo Javor (Slovenija).



Zadar je u jednoj ne osobito lijepoj utakmici uzeo iznimno važne bodove koji su ih ostavili u samom vrhu ABA lige. Igokea je tek u dva navrata pokazala kako nisu baš posve odustali od ideje o eventualnom iznenađenju, ali svaki put im je takvu misao "brisao" Karlo Žganec koji je odigrao daleko bolje od svih ostalih, pa je publika njemu tepala "MVP, MVP". Žganec je susret završio s 21 poenom (2-2 za dva poena, 5-7 trice, 2-2 bacanja), 2 skoka i 4 asistencije.

Otvaranje je obilježio hrvatski reprezentativac Filipović tricom pa se onda Zadar trudio uzvratiti istom mjerom, ali iz četiri pokušaja nisu pogodili ni jednom. Poenima Božića i Žganeca stiglo se do 4:3, ali je za sve to bilo potrebno malo više od četiri minuta igre. Doista, slika koju sigurno možete predočiti o kvaliteti prikazanog s obje strane.

Na domaćoj strani se konačno otvorilo s pozicije za vanjski šut, Božić, Žganec i Drežnjak odvukli su zadarsku momčad na 17:10, a potom je odmah na ulasku u drugu dionicu Žganec ponovio ranije viđenu priču. Igokea je nastavila s izgubljenim loptama i lutanjem u napadu, a obranu im je dodatno razbio Lakić i moglo se zabilježiti njihovih velikih 16 poena zaostatka (28:12).

Ubrzo je slično izgledao Zadar dozvolivši gostima seriju 10:0, Jeremić i Jošilo su pogodili po jednu tricu, Milosavljević dva slobodna bacanja, a Marić dva poena. I sve to za pet minuta i 42 sekunde. Na koncu Vujačić se odvažio na šutu za tri poena i pogodio za zadarskih deset viška na poluvremenu (33:23). I još jedna ilustracija, Igokea je u dvadeset minuta, nazovimo to igrom, uspjela deset puta izgubiti loptu, Zadar svega jednom.

U trećoj dionici ponovno se svjedočilo mizernoj košarci, uz opasku kako je Igokea dobrim dijelom bila mirnija, otuda i spuštanje na svega minus dva u 27. minuti. Potom je zadarsku agoniju prekinuo s tri poena, a tko drugi nego Žganec, dok je Mekićeva trica na isteku napada donijela više mira. Četvrtinu je pak završio Filipović, ali i otvorio posljednju.

Nakon niza bezglavih napada, konačno je svoju kvalitetu pokazao Božić, najprije s dva sigurna slobodna bacanja, na koncu dodao je i tri poena, a isto je učinio Žganec za plus 12 pa su se strune nervoze mogle opustiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 11:37