Luka Božić

 FILIP ROGANOVIć/BUDUćNOST VOLI Filip Roganović/Budućnost Voli
ABA LIGA

Zadar pometen u Podgorici, MVP ostao bez poena u prvom poluvremenu

Čak ni motivacija trenera Jusupa u minutama odmora nije urodila plodom
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 13. travanj 2024. 21:32

BUDUĆNOST - ZADAR 100:69 (23:24, 19:12, 34:15, 24:18)

BUDUĆNOST: Ilić, Magee 12p, Freemen 9p, 3a, Slavković 9p, 5s, Makoundou 7p, 4s, 3a, Feerell 17p, 3a, Jones 3p, 3s, Jagodić-Kuridža, Tanasković 15p, 7s, Wright 9p, 5a, Popović 9p 3s, 2a, Kamenjaš 10p, 7s.

ZADAR: Davis 6p, Klarica, Vujačić, Žganec 11p, 3s, 4a, Mazalin 13p, 2s, Lakić 7p, 6s, 3a, Mekić 3p, 2a, Jambrović, Drežnjak 13p, 3s, Grbić, Božić 2p, 3s, 6a, Ramljak 14p, 6s, 2a.

PODGORICA - SC Morača. Gledatelja 1120. Suci: Nikolić, Jovčić i Čalić (Srbija).


Ništa od prigode za moguće iznenađenje u Podgorici, jer u trenutku kad je Budućnost odlučila igrati, Zadar je doslovce pometen s parketa i svoje će pokušati napraviti idućeg petka na Višnjiku.

Uglavnom, crnogorska momčad povela je 1-0 u seriji do dvije pobjede u četvrtzavršnici ABA lige. Generalno, Zadar je izgledao izmučeno i čim se domaćin odlučio uozbiljiti, bilo kakva mogućnost nekog otvorenog dvoboja posve je iščeznula. Čak ni motivacija trenera Jusupa u minutama odmora, u kojima je poticao svoju momčad da se probudi i pokuša odigrati obranu, nije urodila plodom.

Inače, daleko bolje otvaranje Budućnosti, koja je brzinski došla do osam poena viška, Slavković i Feerell odgovorili su na Žganecovu tricu, dok je Popović s dva plus jedan donio spomenutu prednost. I nije to Zadrane bacilo na koljena, naprotiv, uslijedio je pravi uragan njihovih šuteva za tri poena, Ramljak dva puta i ponovno Žganec čime je rezultat za "malu crticu" prešao na zadarsku stranu. Ali, ne zadugo jer je Feerell namjestio ruku, potom i Kamenjaš.

I opet smo nanovo vidjeli brz povratak Zadra, Ramljak je odlično vezao dva napada uz stopostotan učinak, Davis je naslonio tricu koja je donijela plus šest na gostujuću stranu semafora. Feerell je, pak, na svoj način dobrim šutom za tri poena - postavio konačni omjer prve dionice.

U drugu se također krenulo šutom izvana, najprije Freeman, kojem je uzvratio Davis, iza čega se moglo vidjeti izvrsnu blokadu Ramljaka na Wrightu. Kao da je ta njegova obrana potaknula i napad Zadra, Drežnjak je zakucao, Mazalin položio i opet su uzeli rezultatsku prednost. Sve do još jedne Feerellove trice koja je donijela omjer 31:31. Sve skupa donijelo je i fizički kontakt u kojem je, na prvu ruku, bio dojam kako je Slavković glavom udario Božića, koji je u konačnici, zaradio, jednako kao i spomenuti igrač Budućnosti, nesportsku pogrešku...

Valja kazati kako je Božić, MVP lige, neočekivano prvo poluvrijeme završio bez upisanih poena, što je izuzetna rijetkost. Nažalost, ostao je u istom ritmu i na otvaranju drugog poluvremena, nekakvo svjetlo nakratko je upalio Drežnjak s tri poena, onda je Žganec rano zaradio četvrtu osobnu, potom je krenula priča Budućnosti. Kamenjaš je uzeo sve u svoje ruke u reketu, izvana su rešetali kad god su stigli, Magee, Wright te na koncu treće četvrtine Popović, za golemih 25 poena prednosti uoči zadnjih deset minuta.

Kroz njih se Budućnost odvojila na uobičajenu prednost kad im u Morači gostuje Zadar, osobito atraktivno bilo je zakucavanje Jonesa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 13:06