Marko Ramljak

 JURE MISKOVIC Cropix
ABA LIGA

Zadar poražen u četvrtfinalu Superkupa, Jusup nije htio riskirati pa nastupio bez najboljeg igrača

Ovogodišnje izdanje u Podgorici bit će prvo nakon pauze uzrokovane pandemijom Covid-19
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 18. rujan 2023. 20:32

BUDUĆNOST - ZADAR 70:58 (15:14, 18:13, 17:13, 20:18)

PODGORICA SC Morača. Gledatelja 1550. Suci: Saša Petek (Slovenija), Obrknežević i Stefan Ćalić (Srbija).

BUDUĆNOST: Mihailović 6, Ilić 4, Magee 6, Ross 10, Slavković 4, Grbović 10, Jones, Jagodić-Kuridža, Williams 10, Reynolds, Wright 11, Popović 7.

ZADAR: Klarica 7, Sikirić, Žganec 4, Mazalin 11, Njegovan, Lakić 3, Mekić 3, Jambrović 4, Drežnjak 14, Ramljak 12, Grbić.

Zadar u četvrtzavršnici ABA Super kupa nije uspio iznenaditi domaću momčad Budućnosti koja je pobjedom prošla u poluzavršnicu, dok zadarskoj momčadi predstoji borba za plasman od 5. do 8. mjesta. Nedvojbeno, Zadar je bio primjetno oslabljen jer u Podgoricu nije otputovao Luka Božić, prošlosezonski MVP igrač ABA lige kojeg je viroza ostavila u krevetu.

Ali, nema potrebe previše kukati zbog poraza, jer je ionako riječ o završnoj "glazuri" dugih priprema kroz koju se želi dobiti uvid u stanje odrađenog. Posla ima, k tomu, vidljivo je da Zadru nedostaje pravi razigravač, jer "politika" svi prenose lopte nije dala očekivani rezultat. Uz to, momčadi nedostaje visine, pa se nameće zaključak da je trener Danijel Jusup večer prije utakmice dobro ciljao ustvrdivši "fali" nam jedan igrač!

Uglavnom prostora za bolje sutra ima, posebice u realizaciji napada koji su nerijetko bili "drveni", o čemu najbolje svjedoči zadarski šut za tri poena 3-26, dok je Budućnost u konačnici posložila pet trica. Ali ni njima nije išlo od ruke kroz prvu i drugu dionicu, jedinu je pogodio Grbović kojeg se slavilo kao slavodobitnika.

Zadar je najviše živio na učinku kapetana Ramljaka i Drežnjaka, kojima se u jednom vremenskom razdoblju priključio Mazalin, međutim, kad su ga "snimili" i on je nestao s pozornice. Istina, pokušavao je, trudio se, ali nije išlo! Svejedno, Zadar se rezultatski kako–tako držao, prvo ozbiljnije odvajanje Budućnosti dogodilo se u 15. minuti (25:18), kasnije će se pokazati kako je prvo poluvrijeme bilo za zaborav, jer skromnih 33:27, malo koga je moglo zadovoljiti.

Puno bolje, zakoračilo se u treću četvrtinu, štoviše, Drežnjak s tricom i Ramljak s dva poena donijeli su poravnanje. I onda kao da su naljutili suparnika, krenulo je Williamsa i Wrighta, Popović je bio precizan za tri poena, Ross je dodao dva za prednost 50:38. Nedugo potom razigrao se i Magee, zabio je dva puta na šutu za tri poena, Ilić je pravio razliku od pod obručem, a Mihailović je svojom tricom navijestio kraj, odnosno, pobjedu Budućnosti. Zadar u utorak očekuje ogled s poraženim iz susreta SC Derbija i FMP-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 20:00