LUKA GERLANC/CROPIX Cropix
ABA LIGA

Zadar pružio otpor Partizanu, ali nije bilo dovoljno za pobjedu! Punter briljirao za goste

U susretu 1. kola ABA lige Zadar je u uzbudljivoj završnici izgubio od Partizana sa 73-78
Piše: Držen ŽuraObjavljeno: 27. rujan 2021. 20:37

Zadar – Partizan 73:78 ( 21 : 21, 13:21 , 20:18,19:18)

ZADAR: Carter(8) , Harris(2), Paponja , Jordano(15) , Brala , Vuković(16) , Bursać(8) , Junaković(1) , Buljan , Drežnjak(7) , Mavra(5) , Luković( 11).

PARTIZAN: LeDay(10) , Zagorac(8) , Avramović(11) , Koprivica , Dangubić(2), Smailagić(5), Miletić , Moore(14), Glas , Trifunović(11) , Madar(3) , Punter(14).

-----------------------------------------------------------------

Zadar je u konačnici izvukao gotovo pa minimalna poraz protiv Partizana momčadi koja puca visoko u Admiral BET ABA ligi... Istina, nakon Škrljeva malo tko je vjerovao u takav otpor, iako se u samom završnici činilo kako bi se bez nekoliko promašaja, te slabijih obrana izgubiš nit priče koja je vodila prema pozitivnijem ishodu za zadarsku puibliku.

Inače, nije moglo krenuti ljepše. izvrsno zakucavanje odradio je Uroš Luković, ,ali je Partizan na drugoj strani imao iznimno raspoloženog Kevina Puntera koji je svojih dvanaest minuta odradio samo s jednim promašajem(5-6). Luković je pak nastavio svojub bitku pod obručem, jednom mu je pomogao i Aleksandar Bursać. Onda je Aleksandar Trifunović, ubacio „ tricu”, Punter upisao dva poena dovoljno za zadarsku minutu odmora. Krenuo je Zadar igra nešto čvršće u obrani, bolje u napadu, tako bilježimo dvije „trice” Antonia Jordana, u razdodoblju između ta dva šuta poenima su se javili Justin Carter i Domagoj Vuković, koji je pak „ zalijepio” i jednu tricu za vodstvo 21:18, međutim, Trifunović je iskoristio koš i dodatno bacanje. Dario Drežnjak je opet donio prednost Zadru, ali je kasnije Partizan preko Rade Zagorca i Dallasa Moorea, počeo stvarati značajnije vodstvo (40:30), nisu previše pomogla ni tri poena Dominika Mavre.

Ono u čemu su Zadrani najviše griješili jesu izgubljene lopte, jer protiv Partizana u dvadeset minuta, dvanaest ih je baš previše! Partizan je u trećoj dionici uvelike ubrzao igru, kružila je lopta oko zadarskog reketa, uz sve su se i raspucali, te ponovno uhvatili plus 10! Bursać, Carter i Luković su nekako držali priključak ili bolje kazati da se gosti posve ne odlijepe. Potom je s dvije „trice” u društvo stigao Jordano, onda jednom i Vuković! Lakše se disalo prije ulaska u zadnje razdoblje od deset minuta koje je izvrsno počeo Vuković s pet poena , dva je dodao Drežnjak i Zadar se primaknuo na svega jedan zaostatka( 61:62)! Suci , kojima nije bila baš večer, pronašli su nesportsku Martinu Junakoviću ,onda su za utjehu i nekakav mir Zadranima, dosudili petu osobnu Alenu Smailagiću, centru Partizana! Nastavio je Vuković razbijati obranu beogradske momčadi koja je pretrpjela još jedan „projektil” Jordana, dok je Mavra „dvicom” donio poravnanje( 69:69). Ali su gosti imali svoje „ adute”, Moorea i Zacha LeDaya i Puntera koji nisu dozvoljavali prednost Zadru....

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 01:42