LUKA GERLANC/CROPIX Cropix
JEDNA POBJEDA U OSAM KOLA

Zadar se iz Podgorice vraća spuštene glave, upisan novi poraz protiv jedne od najboljih momčadi ABA lige

Carter s 15 koševa bio najefikasniji u sastavu Zadra, Micov s 14 ubačaja predvodio Budućnost
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 13. studeni 2021. 21:23

BUDUĆNOST - ZADAR 84 : 69 (23:16, 22:18, 16:17, 23:18)

BUDUĆNOST: Cobbs (7), Šehović (9), Micov (14), Barović (8), Seeley (11), Nikolić (4), Jagodić – Kuridža (5), Drobnjak (8), Wiley (13), Popović (5)

ZADAR: Carter (15), Marčinković (3), Jordano (3), Brala (2), Vuković, Bursać (12), Junaković (8), Buljan (6), Drežnjak (11), Mavra, Luković (9)

PODGORICA – Dvorana: „SC Morača”. Gledatelja: 100. Suci: Denis Hadžić (Hrvatska), Aleksandar Milojević i Vladimir Vesković (Srbija)


Zadar se spuštene glave vraća iz Podgorice, baš onako kako su izgledali u nekoliko navrata kroz utakmicu protiv Budućnosti, jer unatoč kvaliteti domaćina, nekako se moglo pronaći voljni moment. Ovako su i dalje na svega jednoj pobjedi u Admiral BET ABA ligi, u osam odigranih kola.

Podosta puta "govor tijela" nije bio u skladu s optimističnim najavama prije ogleda pokraj Morače. I onda kada se rezultatski znalo biti nešto bliže Budućnosti, nedostajao je onaj jedan „kamenčić u mozaiku” da bi se moguće zakuhalo domaćinu.

Upravo su takve situacije dozvoljavale Budućnosti dovoljno komotnosti, za novi iskorak u prednosti, tako da su nerijetko plovili od plus 15, onda se znali i spustiti, ali svega jednom u drugom dijelu dvoboja na minus 9 poena. I tu je praktički Zadar posve stao, dok je Budućnost lakoćom otišla na 76:56 u 36. minuti, pa se onako „laganini” moglo zatvarati utakmicu.

Na koncu kad se zaviri u statistiku ispada kako su nebitne „titule” otišle na zadarsku stranu! Jer je Carter imao najbolju valorizaciju, ujedno se pokazao kao prvi strijelac susreta, Drežnjak je imao pet skokova, i bez promašaja, jednom je pokušao i pogodio za dva, dok mu je tri od tri bila „trica”, Mavra je skupio šest asistencija!

A ukupna valorizacija Budućnosti debelo iznad Zadra (101-69), što zorno kazuje kako su bili baš momčad, odnosno, svi su ponešto ugradili u pobjedu. Kod Zadra bez ubačaja ostali su Vuković i Mavra!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 12:21