MEGA SOCCERBET/IVICA VESELINOV
NIŠTA OD IZNENAĐENJA

Zadar se nadao pobjedi, iz ponora stigao na korak do preokreta, ali za slavlje je nešto ipak nedostajalo

Mega je u svojoj dvorani pobijedila Zadar u ogledu Regionalne lige košarkaša.
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 11. listopad 2020. 21:54

Zadar se sportski nadao iznenađenju u Beogradu, međutim, Mega im nije "legla", napose u posljednjoj četvrtini u kojoj su domaćini uspjeli otići na 13 poena viška. Vratili su se Zadrani iz tog ponora, ali nedovoljno za potpuni preokret.

Čim uzmu statistiku u ruke, možda će lakše shvatiti kako je Mega bila preciznija s crte slobodnih bacanja, jer su promašili svega tri puta, dok je Zadar imao osam "pucnjeva u prazno". Uz sve to Mega je pogodila 16 trica, zadarska momčad pet manje, protiv njih je bila statistika u dodavanjima omjer je 29:17.

Inače, Zadar je prvo poluvrijeme uspio zaključiti vodstvom, međutim, kasnije se nisu znali odvojiti iako je bilo prigode za tako nešto. Martin Junaković i Dominik Mavra ponovno su uz svoje imali vezali najviše statističkih bodova, do njih je Dominic Gilbert, primjetnim se čini i Justin Carter koji pomalo "dolazi k sebi". Ali, sve skupa i dalje nedovoljno za bodove u prva dva kola regionalne ABA lige.


Veljko Mršić, trener Zadra.

- Bila je zanimljiva, pogotovo napadački utakmica, s visokim postotkom šuta i jedne i druge momčadi. Prvo poluvrijeme izjednačeno, ali u drugom je Mega rano otišla u vodstvo i mi smo se tu držali dobar dio vremena na nekoj prihvatljivoj razlici. Sveukupno, nismo igrali dobro, međutim svejedno smo dobili neku malu priliku da utakmicu učinimo neizvjesnijom, ali loše smo reagirali, bili smo prestatični, previše je bilo driblinga. Završavali smo napade nakon prvog "picka", nismo igrali kolektivnu košarku i pokušavali doći s nekim pasom do bolje pozicije za šut. Bilo je tu i umora od jake utakmice dva dana ranije i puta. U svakom slučaju zaslužena pobjeda Mege.


Mega - Zadar 90:87

MEGA: Mišković 15, Smith 5, Petrušev 18, Tepić, Kijajević, Momirov 3, Simonović 23, Jovičić, Cerovina 8, Matković, Cazalon 8, Langović.

ZADAR: Carter 8, Palokaj, Brala 5, Vuković 4, Bursać 10, Junaković 22, Worku 6, Mavra 16, Galloway, Planinić 8, Gilbert 8.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 18:44