Luka Gerlanc/CROPIX
ABA LIGA

Zadar srušio Partizan! Prvak Hrvatske u ludoj atmosferi proslavio veliku pobjedu

Luka Božić i Dario Drežnjak predvodili su domaći sastav do trijumfa za pamćenje
Piše: SNObjavljeno: 24. prosinac 2023. 18:55

Košarkaši Zadra su donijeli veliki božićni poklon svojim navijačima pobjedom nad favoriziranim Partizanom (84:68).

Odlično je Zadar krenuo u utakmicu. Na krilima više od osam tisuća navijača, koliko ih se u badnje poslijepodne okupilo u Višnjiku, igrači Danijela Jusupa su vodili od prve minute, a nakon 10 minuta su imali 20:13. Dobro je utakmicu otvorio Ivan Ramljak, a brzo su mu se priključili Dario Drežnjak i Luka Božić. Partizan je u utakmicu ušao bez energije što i nije čudno s obzirom na to da su ovog tjedna igrali dvije euroligaške utakmice.

image
LUKA GERLANC

Protivničke isprike nisu zanimale igrače Zadra koji su nastavili s odličnom partijom. Božić je ubacio u svoj ‘MVP ritam‘, Drežnjak je postizao tricu za tricom, a navijači su uživali u dvoznamenkastoj prednosti svoje momčadi. Željko Obradović je pokušao izmjenama i minutama odmora, ali ništa nije pomoglo. Zadar je imao i 14 poena razlike, a na poluvremenu je bilo 47:34.

Partizan se u nastavak utakmice vratio s puno više energije nego u prvih 20 minuta. Angažiranom igrom u obrani natjerali su Zadrane na greške i došli na samo šest poena zaostatka. Tada je PJ Dozier promašio dva slobodna bacanja za samo ‘-4‘, a to kao da je bio okidač za novu dobru seriju Zadrana. Povezao je Drežnjak nove dvije trice i polaganje za 61:48, a s 13 poena razlike (63:50) se ušlo i u posljednjih 10 minuta.

image
LUKA GERLANC

Početkom posljednje četvrtine Zadar je riješio pitanje pobjednika. Otišao je aktualni prvak Hrvatske na 20 poena razlike i tu više nije bilo povratka. Raspjevani Višnjik je do kraja utakmice gledao kako njihovi igrači pobjeđuju višestruko skuplju momčad Partizana. Ovo je Zadru sedma pobjeda u 13 kola ABA lige. Partizan je na omjeru 9-4.

Božić je odigrao još jednu utakmicu na MVP razini s 24 poena, 9 skokova i 9 asistencija, a Drežnjak je imao 25 poena uz 6 skokova. Dvoznamenkast je bio i Ramljak s 15 poena, 5 skokova i 3 ukradene lopte te sjajnom obranom na Kevinu Punteru koji je ostao na samo 6 poena. Najefikasniji kod Partizana bio je Tristan Vukčević s 16 poena. Zach LeDay je dodao 11 poena i 6 skokova, a Dozier je imao 10 poena.

image
LUKA GERLANC

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 09:44