LUKA GERLANC
NAPETO DO SAMOG KRAJA

Zadar u dramatičnoj završnici i na krilima sjajnog Božića upisao drugu pobjedu u ABA ligi

Iza Luke su stala 33 poena, 13 skokova, osam asistencija, valorizacija 51!
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 17. listopad 2022. 20:11

Zadar - Mega 96:90 (23:30, 23:19, 26:19, 24:22)

ZADAR - Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja 1000. Suci: Juras, Porobić i Peić.

ZADAR: Davis 12p, 5s, Jordano 2, Klarica, Sikirić, Žganec 11p, 5s, 6a, 3il, Čampara 3, Matulina, Lakić, Drežnjak 22p, 3s, Božić 33p, 13s, 8a, 6il, Ramljak 13p, 5s, Šantelj.

MEGA: Branković 20p, 6s, Rudan 8p, 8s, 4il, Uskoković 7p, 3s, 3a, Kobzistij, Cazalon 10p, 6s, Đurišić 6, Kovačević, Cerovina 3p, 3s, Rorie 10p, 4s, 5a, Grbović 7, Milosavljević 19p, 6s, 4ul, Mušikić.

Zadar je stigao do svoje druge pobjede u AdmiralBET ABA ligi, opet ih je kroz utakmicu nosio Luka Božić iza kojeg je stalo 33 poena, 13 skokova, osam asistencija, valorizacija 51! Uz njega je s 22 poena i tri skoka za svega 18 minuta igre! Međutim, ostali su dali uglavnom ono što se od njih očekivalo, netko manje, netko više, ali posve dovoljno za " bis"!

Mega je zadarski dvoboj započela impresivno, u nizu su " stavili" tri "trice", dvije Rudan, jednu Cazalon, međutim, brzo su im uzvratili Davis i Žganec, posve dovoljno za mirniji nastavak četvrtine. Istina, Đurišić i Rudan nanovo su radili probleme, ali je Zadar imao Božića koji je svojom energijom mučio suparnike i punio njihov koš! Unatoč tomu, gosti su uvijek bili korak ili dva ispred zadarske momčadi, jer se kod njih razigrao Milosavljević, kojeg je praktički bilo posvuda. Onda mu je uvelike pomogao i Branković, u međuvremenu je i Ramljak pogodio za tri poena, dok je na isti način Milosavljević postavio vodstvo Mege 26:18. Sva sreća za Zadrane, pogodio je i Drežnjak "tricu", ali su konačni omjer prvoga poluvremena riješili Milosavljević i Branković.(23:30)! Čim je krenula druga dionica Davis je "kopirao" šut za tri,potom je Drežnjak okrenuo prednost na stranu domaćina 32:31. bilo je to u 13. minuti, međutim, Milosavljević je uvijek imao odgovor, tako da je Mega na odmor otišlo s tri poena viška. Imali su gosti izvrsnih 82,4 posto na šutu za dva poena. Zadar je pak rezultatski priključak držao s dvije "trice" više od Mege, pogodili su sedma puta!

image
LUKA GERLANC

Zadar je bitno popravio obranu, Mega nije mogla do pravoga šuta, dok je na drugoj strana morala proživljavati žestoki udar. Jer su u reketu kaznili Žganec i Ramljak (zakucavanje), izvana s po tri poena Davis i Ramljak, za prvu opipljiviju prednost domaćina 58:51! Činilo se kako pucaju sve spone u igri Mege, međutim, unatoč odličnom zadarskom učinku izvana, beogradska momčad se nije predavala. U za njih pravom trenutku odnekud se pojavio Uskoković, malo kasnije i Grbović, koji su uhvatili priključak.

Ali, nanovo su osjetili zadarsku energiju, prvi je krenuo Žganec,onda, tko drugi nego Božić s tri plus dva za novih sedam viška(79:72)! Nakratko su gosti zabrinuli domaćina, Grbović i Branković, ali je " apaurin" s tri poena ponudio Čampara, odmah je Žganec dodao " dvicu". Međutim, brzo su uzvratili Rorie tri puta i Đurišić jednom i utakmicu uveli u rezultatski tjesnac (86:86).... Na semaforu je pisao 2.29 do kraja! Ramljak je promašio jedno od dva slobodna bacanja, a Branković u kontri nije uspio realizirati napad. Onda se Zadar preselio na crtu za slobodna bacanja i tako počeo otvarati put k pobjedi, napose kad je Drežnjak presjekao napad Mege, iza čega su se opet nizala slobodna. Ali je neumorni Drežnjak pola minuta prije kraja zabio dva iznimno važna poena za 93:87, nakon čega se nipta nije moglo promijeniti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 16:13