JURE MISKOVIC Cropix
MAZALIN I RAMLJAK DOMINIRALI

Zadar uvjerljivim slavljem protiv Splita do 12. pobjede u ABA ligi

Igra domaćih svodila na brzu kontru i kombinatoriku, dok su gosti previše komplicirali
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 01. ožujak 2024. 21:03

ZADAR – Dvorana „ Krešimir Ćosić”. Gledatelja: Zadar – Split 77: 61 (25:19, 19: 12, 19:9,14:21).

Suci: Milivoje Jovčić i Vladimir Vesković (Srbija), Vojislav Lepetić (Crna Gora).

ZADAR – Davis (5), Klarica, Vujačić, Žganec (6), Mazalin(21), Lakić(11), Mekić (5), Jambrović, Drežnjak (7), Grbić, Božić (6), Ramljak (16).

SPLIT: Funderburk (8), Perković (3), Shorter (6), Sullivan (7), Kalajžić (11), Tišma (12), Runjić (3), Klepo, Kučić (3), Vuko (3), Perkušić (3), Ljubičić (2).


Zadar je hrvatskom ogledu u AdmiralBET ABA lige, protiv Splita, upisao svoju dvanaestu pobjedu i tako „betonirao” peto mjesto koje je u ovom trenutku dobar temelj za uvrštenje u Eurocup. Nedvojbeno, glavni kotači Mazalin i Ramljak, a Božić je svoju ulogu iskazao kroz skok (7) i asistencije (8) što je bilo od iznimne koristi.

Splitska momčad se tek u nekim dijelovima ogleda znala predstaviti kao suparnik koji može utakmicu odvesti u neku neizvjesnost, ali to se u daljnjem tijeku pokazalo samo kao privid, štoviše, „ raspali” su se kao staro sito. Očito im je Zadar kroz dosadašnji dio sezone nametnuo pretežak kompleks manje vrijednosti....

Izvrsno otvaranje Zadra, ili preciznije, Ramljak i Mazalin su vukli na sve strane, toliko snažno da „žutima” nisu pomogle ni dvije „trice” u realizaciji Shortera i Kučića. Zadarska se pak igra svodila na brzu kontru i kombinatoriku, dok je Split previše komplicirao, istina, nije ni domaća momčad stajala prekriženih ruku. Sve skupa dovoljno da se gosti zateknu na minus jedanaest, onda su se sjetili kako bi bilo dobro spustiti loptu u reket, Funderburk je pokazao način na koji se može ugroziti suparnika. I kroz početak druge dionice stršila su dva zadarska imena Ramljak i Mazalin, ostali su imali ulogu kvalitetnog pomoćnog osoblja. Nigdje se nije moglo vidjeti Shortera koji se prije nego je utakmica počela „zakačio” s jednim djelom navijača, što ga je odvelo u veliku nervozu. Počeo se Split dizati realizacijom Kalajžića i Vuke, pomogla su i tri poena Perkovića.

Međutim, pravodobno je u skici Zadrana reagirao na isti način Mekić, potom je istom mjerom uzvratio Kalajžić, spustilo se na svega tri zaostatka. U igru je ušao Davis i nakon dugo vremena uspio upisati „tricu” koju je podebljao s dva poena. A priču prvog poluvremena zaključio je Lakić odličnim šutom za tri poena, istodobno sa zvukom sirene za kraj. Komotnih plus 13 na domaćoj strani semafora za odlazak u svlačionicu, a na povratku opet je Lakić briljirao, najprije se oglasio s tri poena, iza toga u kontri i polaganje za „dvicu”! Mazalin je pak s dva poena donio 51:31, a bila je tek 23. minuta susreta u kojem se Split pojavio samo s jednim slobodnim bacanjem nakon tehničke pogreške Žganeca. Split je doista izgledao kao „grogirani” boksač kojem nije bilo do borbe! Jedino u čemu su se „ iskazivali” jesu promašaji, a Zadar je preko Mazalina i Lakića velim koracima grabio naprijed, rezultatska prednost je nemilice rasla(57:32).... Zanimljivo, prvi poeni iz igre Splitu su stigli tri minute prije isteka treće četvrtine, strijelac je bio (kao da smo u nogometu op.a.) Kalajžić! I onda je s tribina odjeknuo „ topovski udar” od kojeg je mnogima na trenutak zastao dah, nedvojbeno neugodnost će doživjeti klupska blagajna! Zadnja dionica? Split je imao dobru realizaciju za tri poena, prvenstveno Tišma,ali je svejedno stalno bio u minusu dvadesetak poena, kasnije su tek malo ublažili poraz.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 15:13