Lovro Mazalin, Lewis Markel Sullivan
 

 TOM DUBRAVEC Cropix
VAŽNA UTAKMICA

Zadrani moraju pobijediti Split ako žele izboriti Eurokup: ‘Prostor za iznenađenja je minimalan‘

‘Ove utakmice nakon stanke su uvijek nezgodne, a utakmica je jako važna za play off‘
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 01. ožujak 2024. 09:34

Zadar i Split nanovo na suprotnim stranama, ovoga puta očekuje se njihov ogled u AdmiralBet ABA regionalnoj košarkaškoj ligi. Nedavno se zadarska momčad - upravo preko Žutih koje je pobijedila u četvrtfinalu - osvojila Kup na Gripama. Trofej se naveliko proslavilo, najprije na Gripama potom i Narodnom trgu u gradu košarke, uz mnoštvo navijača.

Dobri treninzi

I sada je opet pred nama jedna napeta utakmica koja sa sobom nosi i veliku vrijednost, posebice Zadru koji želi zadržati dobru poziciju na tablici. Zadrani su odavno isplivali iz opasne zone, kako su to zacrtali na početku sezone, te sada žele izboriti EuroCup, odnosno plasman među četiri najbolje momčadi u ligi, da bi ta misija bila moguća, Zadar večeras mora pobijediti Split.
I Splićani dolaze sa željom da oni naprave iskorak koji bi i njih u nekom raspletu mogao odvesti u doigravanje.

- Dosta dobro se poznajemo, prostor za iznenađenja je minimalan. Bilo da igramo kući ili vani slične su sve naše utakmice, sve su bile egal u zadnje dvije sezone, svaka je bila rovovska borba. Ne bih se čudio da tako bude i ovaj put. Moramo koncentrirano početi od prve sekunde. Nadam se da će navijači napraviti atmosferu kakva je bila na Gripama, dati nam jednu energiju i dodatni naboj, bilo bi nam svima lakše – kazao je kapetan Marko Ramljak koji je u dogovoru s izbornikom Hrvatske, Josipom Sesarom, odgodio odlazak na dvije reprezentativne akcije, protiv Francuske i Cipra, jer se želio što bolje oporaviti od ozljede.

- Napravili smo u pauzi dobre treninge da se malo dignemo fizički, bilo je i nešto ozljeda, igrača u reprezentaciji. Ove utakmice nakon stanke su uvijek nezgodne, a utakmica je jako važna za play off i što bolju poziciju u njemu. Vjerujem da ćemo spremni ući u susret. U ovom natjecanju Splićani igraju s tri Amerikanca na parketu, to im je olakšavajuća okolnost u odnosu na Kup. Mislim da ćemo biti spremni za sve što nas čeka – zaključio je Ramljak.

Uoči Splita, Zadar je odigrao zaostalu utakmicu u FAVBET Premijer ligi, u kojoj su nakon mučenja u prvom dijelu utakmice u konačnici slomili DepoLink Škrljevo. Upravo je ta utakmica pomogla stručnom stožeru da se glavne minute ponude “grijačima” klupe koji su svoj posao odradili na dobroj razini, pa je za očekivati kako će se barem neke od njih moći vidjeti u susretu koji slijedi.

Božić odmarao

Nadalje, protiv Škrljeva je cijelu utakmicu u ulozi promatrača bio Luka Božić, koji je također otkazao poziv u reprezentaciju jer se odlučio konačno riješiti problem koji ga odavno muči, riječ je o operaciji umnjaka i posve je sigurno kako će biti na raspolaganju protiv Splita. Isto tako unutra će biti i Dario Drežnjak koji je nakon reprezentativnih obveza dobio dan odmora, dok je Adem Mekić imao svoje minute protiv Škrljeva, premda je doletio izravno iz Poljske gdje je Sjeverna Makedonija slavila također u kvalifikacijama za odlazak na Eurobasket.

Utakmica se igra u petak s početkom u 19 sati uz izravan TV prijenos u programu Arenasport 2.

Poredak: Crvena zvezda 17-3, Budućnost 15-5, Partizan 14-6, Cedevita Olimpija 14-6, Zadar 11-9, Igokea 11-9, Mega 10-10, Derby 10-11, Split 9-11, Borac 8-12, Cibona 7-13, FMP 6-14, Krka 4-16, Mornar 4-16.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 13:54