Navijači Zadra izazvali su prekid u susretu protiv Igokee

 Jure Mišković/Cropix
KLUB SE ISPRIČAO

Zadranima prijeti najveća moguća kazna: ‘Sankcionirat ćemo tu osobu na način kakav nije zabilježen‘

Policija je u petak privela 22-godišnjeg izgrednika koji je na utakmici vrijeđao suca
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 25. ožujak 2023. 17:10

Nakon što je Zadru prvi put ove sezone u ABA ligi izrečena disciplinska mjera, odaslana je i poruka kako "Zadar nije potpun ako nema navijača na tribini", ali i da "treba krenuti od novih temelja, sportskog navijanja"...

Nažalost, priča se kasnije ponovila (pre)više puta, da bi sve kulminiralo u petak pražnjenjem dvorane na Višnjiku u 18. minuti utakmice Zadra i Igokee. Pritom je nepoznatim predmetom u glavu pogođen trener Zadra Danijel Jusup. Zadranima, nedvojbeno, zbog recidiva sada prijeti i najveća moguća kazna, prazna dvorana. Na tu temu je iz kluba odaslano priopćenje...

image

Trener Danijel Jusup pogođen u glavu nepoznatim predmetom

Jure Mišković/Cropix

"U natjecateljskoj sezoni u ABA ligi i HT Premijer ligi su KK Zadru zbog različitih incidenata do sad izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od oko 28 tisuća eura. Nakon utakmice protiv Igokee možemo očekivati da će osim novčane kazne Klub biti zakinut i za podršku navijača u posljednjem kolu ABA lige, o čemu disciplinski sudac tek treba donijeti odluku. Više od svih navedenih kazni boli činjenica da je nekoliko samozvanih navijača našlo shodnim bacati tvrde predmete u teren, a naš trener jednim je pogođen u glavu. Izražavamo iskrenu ispriku treneru Danijelu Jusupu te smo sretni da je pukom srećom izbjegnuta značajnija ozljeda. Vjerujemo da ćemo u suradnji s policijom otkriti identitet navedene osobe te je sankcionirati na način kakav do sad nije zabilježen kod nas..."

image

Danijel Jusup, trener KK Zadra

Jure Mišković/Cropix

U nastavku se navodi i kako je "odluka sudaca o pražnjenju dvorane opravdana", ali i da je prije toga "napravljen presedan" izbacivanjem jednog gledatelja, s obzirom da "takav kriterij nije primijećen na drugim utakmicama ABA lige".

Dodajmo da je policija u petak privela 22-godišnjeg izgrednika koji je na utakmici vrijeđao suca, te je mladi navijač dobio zabranu posjećivanja košarkaških utakmica, dok je u redovnoj proceduri policija uputila i optužni prijedlog Prekršajnom sudu.

Kazne za domaće utakmice Zadra u ABA ligi ove sezone

Mega (1500 eura)

Split (2000 eura)

Budućnost (3000 eura)

Cibona (6100 eura)

Borac (5000 eura, pražnjene dva sektora za dvije utakmice)

C. zvezda (6000 eura)

UKUPNO 23.600 eura

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 01:42