JURE MISKOVIC Cropix
ABA LIGA

Zadru kazna od 5.000 eura i zatvaranje dijela tribina u utakmicama protiv Crvene zvezde i Cedevite Olimpije

‘Uvrede na utakmici Zadra i Borca bacile su sjenu na tradicionalno gostoprimstvo našeg kluba‘
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 02. veljača 2023. 17:57

Nedavni ogled Zadra i Borca, osim pobjede domaćina, povukao je za sobom lavinu reakcija vezanih za ponašanje dijela zadarskih navijača, ali i nimalo sportsko držanje Đorđa Gagića, igrača gostujuće momčadi.

Odlukom Hrvoja Vidana, disciplinskog suca ABA lige, kazne su izrečene i Zadru i Gagiću.

Iz kluba je pristiglo priopćenje koje kaže...

"... radi incidenta na utakmici 17. kola ABA lige između Zadra i Borca iz Čačka, na klupsku adresu stigla je nova kazna u iznosu od 5.000 €.

Osim novčane kazne, klubu je izrečena i mjera zatvaranja dvije tribine, jedan sektor na južnoj tribini i jedan sektor u press tribini, za sljedeća dva susreta ABA lige, protiv Crvene zvezde te Cedevita Olimpije.

Nažalost, činjenica je da slučajevi nasilja, govor mržnje, vrijeđanje igrača i trenera nisu novost u sportu i svaki oblik istih KK Zadar najstrože osuđuje. Uvrede na utakmici Zadra i Borca bacile su sjenu na tradicionalno gostoprimstvo našeg kluba prema svim protivničkim ekipama i nadamo se da će nakon ovih kazni navijanje na tribinama biti primjereno te bez uvreda na račun bilo kojeg igrača, trenera ili bilo koje ekipe.

Nastavno na ovo, pridružujemo se osudama Borca na potez igrača Đorđa Gagića i sigurni smo kako ova događanja neće utjecati na odnose dva velika kluba koji su oduvijek prijateljski surađivali.

Još jednom pozivamo sve naše navijače da nas u ovoj situaciji podrže i navijaju fer i sportski. Ovaj klub oduvijek je i uvijek će živjeti radi navijača kojima se toliko dičimo i molimo Vas da i ubuduće budete ponos klubu kakav ste oduvijek bili!"

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 03:56