Srđan Vrančić/Cropix
ABA LIGA

ZAGREPČANI DOŠLI NA MINUS DVA, ALI ONDA JE PRESUDILA KLASA KOJU CIBONA NEMA Cedevita Olimpija u zadnjoj četvrtini s teškim šutevima slomila goste

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 13. listopad 2019. 21:45

Cibona je imala šansu u Ljubljani, iako to ničim nije dalo sugerirati prvo poluvrijeme. Na veliki odmor je Cedevita Olimpija otišla s prednosti od 11 poena viška (42:31), a pri tome je ostao dojam da Vukovi imaju i jako dobar rezultat s obzirom na ono što su odigrali u prvih 20 minuta. Matic Rebec je bio fokus obrane momčadi koju vodi Slaven Rimac i Codi Miller-McInytre je tu odradio jako dobar posao, pa je Rebec uspio samo razigravati momčad, ali nešto zabiti bilo je teže. Upisao se s crte u završnici prvog dijela, jedini je put od šuteva iz igre pogodio u kontri u drugom dijelu.

No, Codi Miller-McIntyre je držao Cibonu na distanci, igrao je s lakoćom u napadu, što nije njegov forte, ali Cibona je bila ona razina momčadi u kojoj je najbolji Rimčev čovjek mogao davati i kroz realizaciju. Usput, Cedevita Olimpija je dominirala u zraku, imali su na koncu Ljubljančani 42 skoka, a Vukovi samo 25, velika je tu bila razlika. Cibona je loše branila pick igru, ali je preko Rebeca i Mate Vucića, ponovno najboljeg čovjeka u visokoj liniji Ivana Velića, znala kažnjavati i protivnikovu obranu od pick igre.

I Cibona je ima svoje šanse. Prvi je put već u trećoj četvrtini stigla na minus četiri, a onda je u zadnjoj četvrtini bila i na minus dva, imala nekoliko napada na minus tri. I, posebno na koncu, na svaku takvu prijetnju Cedevita Olimpija je reagirala klasom koju Cibona nema. Ova utakmica je prelomljena baš u tom trenutku kad je Cibona bila blizu u zadnjoj četvrtini, i to s dva teška šuta preko ruke Ryana Boatrighta i jednim takvim šutom Codija Millera-McInyrea. Tu je za neku ozbiljniju nadu Vukova bio kraj.

Treba u Ciboninoj igri podvući i sasvim pristojnih 14 minuta Roka Prkačina kao dokaz da najmlađi Cibonin igrač mora igrati svaki put, treba reći i da je Filip Bundović bio izvan koncentracije, a zbog ozljede u pripremama i izvan forme, pa je završnicu utakmice dočekao u svlačionici.

Cedevita Olimpija još uvijek nije tečna, ovisi jako o igri dva Amerikanca u vanjskoj liniji i momčadi Slavena Rimca ne bi falio, za neke ozbiljnije role, još jedan igrač u vanjskoj liniji jak na lopti. Kao i da se Maik Zirbes što prije uhvati neke normalne forme. No, nakon dva kola ABA lige Ljubljančani su na 2-0, ali su u Eurokupu startali s 0-2.

Cibona je startala s 2-0 u HT Premijer ligi, ali i s 0-2 u ABA ligi. Oba skora su realna, s obzirom na stanje momčadi. Vukovi će imati dvije utakmice ovoga tjedna, u utorak će igrati utakmicu trećeg kola HT Premijer lige u Dubravi, dok će u petak dočekati zahuktali FMP u trećem kolu ABA lige.
I to će biti prva utakmica ove sezone koja se mora dobiti.

Cedevita Olimpija - Olimpija 79:70 (21:14, 21:17, 15:17, 22:22)

LJUBLJANA - Arena Stožice. Gledatelja 2.000. Suci: Hordov, Jovčić i Dragojević.

CEDEVITA OLIMPIJA: Krušlin, Boatright 10p, 3a, Krampelj, Hopkins 5p, 9s, 3bl, Vujačić, Murić 5, Mulalić 6, Miller-McIntyre 24p, 4s, 6a, 3il, Blažič 12p, 5s, 3il, Stipanović 5p, 12s, 4a, 3il, Simonović 8p, 7s, Zirbes 4p, 3il.

CIBONA: Rhett 2, Bilinovac 10, Rebec 4p, 3s, 9a, 3il, Bundović 1, Vucić 17p, 6s, Kovač, Novačić 4p, 3s, 4a, Prkačin 7, Rozić 6, Ljubičić 2, Gibson 14, Ramljak 3p, 6s.

Poredak: Cedevita Olimpija 2-0, FMP 2-0, Mornar 2-0, Primorska 1-1, Partizan 1-1, C. zvezda 1-0, Budućnost 1-0, Krka 0-1, Zadar 0-1, Cibona 0-2, Igokea 0-2, Mega 0-2.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 20:19