Luković i Čampara
 JAKOV PRKIC/CROPIX
FANTASTIČAN NASTUP

Zamalo senzacija u Beogradu: Splićani su mogli šokirati Zvezdu, imali šut za pobjedu u zadnjim sekundama

Izostala je nagrada za hrabru i dobru partiju protiv Crvene zvezde, Split je vodii i sa 14 razlike...
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 15. studeni 2020. 22:08

Košarkaši Splita odigrali su odličnu utakmicu u nedjelju u 7. kolu ABA lige u gostima kod favorizirane Crvena zvezde i bili su nadomak velikom iznenađenju, ali su u završnici susreta ipak poraženi 76-78 (42-38).

Split je imao šut za senzacionalnu pobjedu protiv Crvene zvezde u Beogradu, Luković nije pogodio tricu, pa je Čampara uhvatio loptu i šutirao za poravnanje, ali i on je bio neprecizan.


Ostalo je na kraju 78:76 na semaforu, velika je prilika propuštena u posljednjoj minuti nakon trice Lukovića za 74:76. O’Briant je s crte slobodnih bacanja izjednačio na 76:76, a da bi Mesiček izgubio loptu u presingu, a Loyd ubacio za 78:76. Potom je Čampara napravio prekršaj ispod koša nastojeći se osloboditi čuvara, ali Žuti su se obranili i krenuli u napad za produžetak ili pobjedu. Izbor je pao, logično, na Lukovića koji je do tada ubacio 25 koševa. Šteta, Lukovićeva četvrta trica nije ušla i tako je euroligaška Crvena zvezda ostala neporažena u ABA ligi, a Split bez goleme pobjede, koja bi snažno odjeknula.


Split je, inače, praktički vodio od početka utakmice do kraja treće četvrtine kad je Rochestie sa sirenom ubacio za 60:59. Do tada su Skelinovi igrači bježali na 10:20 (9) serijom Vrankovića od deset koševa, pa 20:33 (13) kad se raspištoljio Luković. Stalno se čekalo kad će apsolutni favorit krenuti i staviti utakmicu pod kontrolu, no to se nije događalo.

Čak i kad je Luković zaradio glupo treći faul. Sredinom treće dionice bilo je najviših 40:55, opet je pogodio Luković, koji je s Vrankovićem bio vrhunski raspoložen.

Umor došao na naplatu

Oni su odlične pomagače imali u Marčinkoviću i Mesičeku, međutim, oba razigravača (Đoković i Čampara) i klupa nisu dali puno, skoro ništa. Početkom četvrte je izgledalo da će crveno-bijeli prelomiti, dvije trice Simonovića odvele su domaćina na 72:65, a Žuti su promašivali bacanja (po dva Đoković i Bajo), zicere…

Činilo se da je umor došao na naplatu, ali bilo je snage za još jedan juriš i ukazala se prilika za pobjedu, prvu u Beogradu nad Crvenom zvezdom u ABA ligi, prvu od 1991. godine… Ono, baš je izostala nagrada za hrabru i dobru partiju, ono kad te favorit podcijeni i shvati da je s druge strane protivnik koji neće sam skinuti gaće.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 09:55