FABRIZIO BERTANI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Fabrizio Bertani/zuma Press/profimedia
‘MASKE SU PALE‘

Žestoki obračun u Srbiji i nastavak totalnog kaosa: Zvezda ne želi igrati finale, spremni su ići i na sud

ABA liga objavila je datume finalne serije, što je naišlo na veliko nezadovoljstvo u Crvenoj Zvezdi
Piše: SNObjavljeno: 03. lipanj 2023. 20:17

Završnica ABA lige dobila je dodatan zaplet. Nakon što je Crvena Zvezda prije 11 dana osigurala plasman u finale, još uvijek nije dobila protivnika u borbi za trofej, s obzirom na to kako će serija između Partizana i Cedevite Olimpije završiti 6. lipnja, kada je na rasporedu treća utakmica polufinalne serije.

Danas je ABA liga objavila datume finalne serije, a prva utakmica na rasporedu je 12. lipnja, dok bi se potencijalna peta (ujedno i posljednja) utakmica, ako bude potrebe, trebala igrati 22. lipnja. S druge strane, Zvezda i dalje sudjeluje u borbi za naslov u srpskoj Superligi, čije bi se finale trebalo preklapati s finalom regionalne lige. To je izazvalo bijes u klubu, a vodstvo je reagiralo i velikim priopćenjem s naslovom: "Maske su pale - ne može titula ABA lige da se osvaja van terena", misleći kako ABA liga ide na ruku Partizanu.

Prenosimo dio priopćenja.

"KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost nakon sramnog priopćenja ABA lige s terminima odigravanja finalnih utakmica – da neće igrati finale ABA lige čiji je početak zakazan za 12. lipanj 2023. godine!

Klub ostaje pri svojoj odluci, kao što je i naveo u priopćenju od dana 31. svibnja 2023. godine, da NEĆE IGRATI FINALE DOK SE NE ZAVRŠI FINALE SRPSKOG PRVENSTVA!"

Priopćenje je završeno i spominjanjem suda.

"U slučaju da ABA liga ne odstupi od ovog skandaloznog „rješenja“ svoje pravo ćemo potražiti na sudu. Odgovornost je trenutno samo i isključivo na čelnicima ABA lige!"

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 11:34