Tomd Dubravec / CROPIX
TALENTIRANI SPLIĆANIN

Aco Petrović ne odmara: Cibona dovela mlađeg brata Andrije Žižića!

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 14. kolovoz 2014. 23:35

Cibona ne miruje iako još ne zna kako će reagirati četvorica vjerovnika koji su klub blokirali na Fibi. U četvrtak je potpisan četverogodišnji ugovor s jednim od najtalentiranijih europskih centara rođenih 1997. godine Antom Tonijem Žižićem, visokim 210 cm.

Sedamnaest godina mlađi brat Andrije Žižića prošlu sezonu odradio je u Riboli iz Kaštela, a u nekoliko navrata boravio je u Tel Avivu trenirajući s prvom i drugom momčadi Maccabija. Izraelci su i s njim željeli potpisati ugovor, kao i s Draganom Benderom, ali u ovom slučaju nisu uspjeli. Žižića je htjela i Cedevita, ali mladić iz Omiša potpisao je za Cibonu koja bi na taj način koliko-toliko mogla preboljeti odlazak Marka Arapovića.

Žižić je ovoga ljeta osvojio broncu s U-18 reprezentacijom (u prosjeku je postizao osam koševa uz sedam skokova), a pod Tornjem će pronaći suigrača iz te reprezentacije Nika Slavicu, a moguće je da Cibona dovede i Luku Božića iz Bjelovara.

Žižić je 15. rujna prošle godine bio registriran u hrvatskom klubu te za njega ne vrijedi Fibina zabrana dovođenja novih igrača.

Linker
17. svibanj 2024 10:27