AFP
NASILJE NAD OBRUČIMA

Air Jordan: Pogledajte kakvim je zakucavanjima centar Clippersa uneredio Knickse

Sva sreća pa u NBA ligi danas postoje obruči elastičnih konstrukcija koji trpe ovakvo nasilje jer bismo inače imali reprizu krša & loma iz zlatnih dana Darryla Dawkinsa
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 26. ožujak 2015. 13:42

DeAndre Jordan vjerojatno nikada neće biti prva napadačka opcija L.A. Clippersa. 26-godišnji centar u NBA ligi već je sedmu sezonu, prosjek karijere mu je skromnih 7.9 poena po utakmici, a postatak slobodnih bacanja mu je toliko kriminalan (nepunih 40 posto) da u usporedbi s njim i notorno neprezicni Shaquile O' Neal posjeduje mekanu ruku. Čovjek se rijetko usuđuje gađati s udaljenosti veće od 6 metara, a kad je nedavno pogodio prvu tricu, to je bila glavna vijest večeri.

No, tu staje sva priča o prosječnosti prezimenjaka najboljeg košarkaša svih vremena. DeAndre Jordan sa svojih 211 centimetara i 120 kila mišića posjeduje fizičku konstituciju mitskog Herakla i svakom novom sezonom sve bolje je koristi pod obručima NBA lige. Centar Clippersa ove sezone hvata divljenja vrijednih 14.8 skokova po utakmici te postiže 11.2 poena uz šut iz igre od nevjerojatnih 71,3 posto.

Očito je da Jordan ranije spomenuti nedostatak mekane ruke nadoknađuje impresivnim atleticizmom i snagom kojoj malo koji igrač u ligi može parirati. Stoga su većina njegovih poena brutalna zakucavanja koja iole mudri suparnici niti ne pokušavaju blokirati. Naime, kad im padne na pamet takva ideja postoji mogućnost da završe na krivoj strani jednog od najboljih zakucavanja u povijesti (sjetite se samo neopreznog Brandona Knighta)

Svoj eksplozivni arsenal Jordan je demonstrirao na utakmici protiv New Yorka kad je s pola tuceta moćnih zakucavanja uneredio ionako jadnu momčad Knicksa (najgore je prošao Jason Smith kojeg je u jednoj akciji 'zaljepio na poster'). Sva sreća pa u NBA ligi danas postoje obruči elastičnih konstrukcija koji trpe ovakvo nasilje jer bismo inače imali reprizu krša & loma iz zlatnih dana Darryla Dawkinsa koji je osamdesetih uništavao obruče u dresu Sixersa.

Linker
16. lipanj 2024 09:33