VIJET - SAD 121-112

ALL STAR VIKEND Bojan Bogdanović zabio 16 koševa, Wiggins izabaran za MVP-a

Piše: HinaObjavljeno: 14. veljača 2015. 12:52

Prvo All-Star iskustvo u NBA ligi, takozvani Rising Stars Challenge (“Zvijezde u usponu”) pred domaćom publikom u Brooklynu, Bojan Bogdanović iskoristio je na najbolji način.

Hrvatski je reprezentativac sa 16 koševa bio među najraspoloženijima u momčadi Svijeta koja je 121-112 svladala momčad SAD-a. Isti je učinak upisao i Crnogorac Nikola Mirotić (Chicago), dok je najkorisnijim igračem proglašen Andrew Wiggins (Minnesota). Kanađanin je predvodio Svijet s 22 koša.

Bogdanoviću nije trebalo dugo da shvati glavnu poantu večeri - zabava, zabava i još malo zabave. Svoju je igru oplemenio specijalnim efektima, pogodio tri trice, jednom je i zakucao te polaganjima zaključio još nekoliko lijepih akcija. Vrlo efikasno je potrošio 17 minuta na parketu koliko mu je dao trener Atlante Kenny Atkinson u čijem je stožeru sjedio i Neven Spahija.

Na druženju s novinarima Hrvat je bio raspoložen za šalu, komentirajući kako je s 25 godina bio “najstarija zvijezda u usponu”.

- Očito je da drugi momci moraju upijati moje poteze, ipak sam tu starješina... Šalu na stranu, ovdje je toliko dobrih igrača i svi možemo puno naučiti jedni od drugih - komentirao je Bogdanović.

Prvi Hrvat na All-Star utakmici nakon 12 godina i Gordana Giričeka pridodao je svom učinku i dvije asistencije te dvaput izgubio loptu. U momčadi SAD-a najefikasniji su s po 22 poena bili Oladipo i LaVine.

Ocjenjujući svakog pojedinog igrača, ESPN je Bojanu Bogdanoviću dao najbolju moguću ocjenu (A), uz objašnjenje da je odigrao možda i najbolju svoju utakmicu u NBA ligi.

“Šteta za njega što nije bila službena. Bogdanović je gađao trice iz svih pozicija na terenu i otišao do kraja. Bez skokova, očito je imao samo jednu misiju: doći do koševa.”

U utakmici u kojoj su igrali rookieji te igrači s dvije godine NBA staža, Minnesota je bila najjače zastupljena jer su njezini članovi kombinirano pogodili 68 koševa. U dva poluvremena od po 20 minuta, nabijena spektakularnim potezima i bez gotovo ikakvog obrambenog napora, najviše je uživao prvi pick drafta Wiggins.

- Pretpostavljam da smo uspjeli zabaviti ljude - poručio je.

Trener SAD-a Alvin Gentry bio je toliko impresioniran njegovim nastupom da je predložio novi redizajn formata “Rising Stars” za sljedeću godinu.

- Mislim da bi trebala igrati Sjeverna Amerika protiv Svijeta, a ne SAD protiv Svijeta. Jer ako dobijemo Kanađane, dobit ćemo i Wigginsa. Gledao sam ga cijelo vrijeme i činilo se kao da je njegov potencijal neiscrpan - rekao je Gentry.

Novinari su Wigginsa pitali je li mu žao što ga je Cleveland, koji ga je izabrao na draftu, poslao u Minnesotu u zamjenu za Kevina Lovea.

- Za mene je to bila sasvim dobra odluka. Dobio sam više manevarskog prostora i mogućnost da brže sazrijem. U NBA je to uvijek najbolje rješenje. U Clevelandu bih imao manje značajnu ulogu, a ovako su mi dali dovoljno vremena da zablistam i napravim ono zbog čega sam došao u ligu - zaključio je junak prve All-Star večeri.

Linker
17. svibanj 2024 09:53