3x3 Huawei Basket

B2B OSVOJIO I MALINSKU, POSLJEDNJI TURNIR 3X3 SEZONE Publiku zabavljala plesna skupina Huawei Trinity, natjecanje u tricama uzeo mladi Ciperle

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. srpanj 2019. 19:06

Zadnji turnir 3x3 Huawei Basket Tour košarkaške turneje održao se na sjajnoj lokaciji u centru Malinske, na otoku Krku. Nakon nekoliko odgoda zbog lošeg vremena, ekipe su napokon dočekale svoje 3x3 utakmice. U najmlađoj U13 kategoriji bilo je iznimno zanimljivo i neizvjesno, a ekipe su pokazale zavidnu razinu 3x3 košarke i borbenosti.

Uz veliku podršku publike do finala su došle ekipe Kastav (Jakov Tončinić, Adrijan Pogorelić, Vito Veršić, Sebastijan Pozder) i slovenski Sharksi (Matic Černilec, Mark Ciperle, Maks Ciperle, Jaka Hrup). Tokom cijelog susreta ekipe su bile rezultatski izjednačene, a na kraju ipak Sharksi zasluženo osvajaju titulu rezultatom 10:8. U elitnoj seniorskoj kategoriji u prvom se dijelu igralo u dvije kvalifikacijske skupine, a najbolje dvije ekipe iz svake išle su u polufinale.

U skupini zatvorio se krug tri ekipe sa jednakim brojem pobjeda, i doslovno je jedan koš odlučivao o prolasku u daljnju fazu natjecanja. Prvo mjesto su osvojili Turisti (Martin Bajc, Blaž Bajc, Uroš Miklič, Žan Đogić), drugi su bili Susi, dok je nesretno ispala Stodruga. U skupini B prvi su bili B2B (Danko Radan, Zdeslav Zorić, Mario Perić, Srđan Moravček), dok je drugo mjesto pripalo ekipi Mamurna jutra (Nedo Marčinković, Ivo Antunović, Jakša Ferčić, Fred Krajačić). U prvom polufinalu gledali smo neizvjesnu utakmicu dva ravnopravna protivnika, a u finale su pobjedom 17:15 išli Mamurna jutra. U drugom polufinalu B2B je od početka susreta preuzeo kontrolu i odličnom igrom Moravčeka došao do pobjede 21:13.

Odlučujuća utakmica donijela nam je još jednu odličnu 3x3 utakmicu, a pred brojnom publikom titulu pobjednika zadnjeg turnira sezone osvajaju B2B pobjedom 17:15. U pauzama utakmica publiku je zabavljala plesna skupina Huawei Trinity iz Rijeke, a tradicionalno je puno prijavljenih bilo na Under Armour tricama koje je osvojio mladi Maks Ciperle. Cijelu sezonu 3x3 Huawei Basket Toura obilježio je veliki interes ekipa za sudjelovanjem, pa svakako treba zaključiti da 3x3 košarka, kao sport koji plijeni veliku pažnju publike i igrača ima svijetlu budućnost.

Linker
16. travanj 2024 08:22