BOJAN ZARADIO PLAĆU

'Babo' spasio Netse: Igrač od 3 milijuna dolara u playoff uveo najskuplju momčad lige

Jedan od jetinijih igrača najskuplje NBA momčadi (86,5 milijuna dolara u plaćama igrača prema portalu basketball-reference.com) spasio je gazdu Prokhorova bruke
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 16. travanj 2015. 14:49

Brooklyn Netsi i New Orleans Pelicansi su u zadnjim utakmicama regularnog dijela sezone osigurali playoff NBA lige i time momčadi Indiane i Oklahome ostavili „pred vratima raja“, tj. na 9. mjestima Istočne, odnosno Zapadne konferencije.

Netsima je za plasman u doigravanje trebala pobjeda protiv Orlanda i poraz Indiane u Memphisu. Odlični Marc Gasol sa 33 poena i 13 skokova riješio je Pacerse, dok je naš Bojan Bogdanović odigrao svoju najbolju NBA utakmicu kad je najviše trebalo te s 28 poena (uz izvrstan šut od 12/17, trica 4/8), tri skoka i dvije asistencije bio ključni igrač u pobjedi Brooklyna nad Orlandom 101-88. Štoviše, Bojan je pogađao kad u ključnim trenucima utakmice, držao Netse u igri tijekom druge četvrtine kad su bili u zaostatku te ubacivao tijekom četvrte kad se domaća momčad odvojila prema pobjedi.

Nakon utakmice se hrvatski reprezentativac nije previše uzbuđivao, budući da u tom trenutku još nije bio poznat rezultat iz Memphisa: „Ima puno važnijih stvari za nas, treba čekati drugu utakmicu“ - rekao je Bojan. Zahvaljujući Gasolu, dočekao je playoff.

Time je jedan od jeftinijih igrača najskuplje NBA momčadi ove sezone (86,5 milijuna dolara u plaćama igrača prema uglednom portalu basketball-reference.com) spasio svog trenera Hollinsa i gazdu Prokhorova bruke u slučaju da Brooklyn ne bi ušao u playoff. Bogdanović je nešto više od 3 milijuna dolara, koliko će dobiti za svoju rookie godinu, definitivno zaradio, što se nikako ne bi moglo reći za preplaćene Johnsona i Williamsa čije plaće su ove godine pojele pola budžeta rasipnih Netsa.

Već spomenutim porazom u Memphisu, završila je sezona za Indiana Pacerse. 26 poena C.J. Milesa i 20 Georgea Hilla nisu bili dovoljni protiv raspoloženog Gasola koji je Grizzliese odveo do pobjede rezultatom 95-83. Rudež je dobio samo 49 sekundi na terenu te ostao bez ikakvog učinka.

Na Zapadu Oklahomi nije pomogla uvjerljiva pobjeda nad Minnesotom, budući da su košarkaši New Orleans predvođeni odličnim Davisom (33 poena, 11 skokova) svladali Spurse te zahvaljujući boljem međusobnom omjeru u odnosu na Thunder osigurali mjesto u doigravanju (i spasili posao svojem treneru, kojeg je čekao otkaz u suprotnom).

Linker
07. svibanj 2024 01:55