Trener Barcelone Šarunas Jasikevičius
 JEFF PACHOUD
NIMALO GOSPODSKI

Barcina sramota: Ne žele ga kod sebe ni u Realu, pa su ga izbacili iz aviona i ostavili - na aerodromu!

Veliki katalonski klub još jednom pokazao da nema gospodske manire: ‘Poklonit ću im mozak za Božić‘
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 24. prosinac 2020. 20:53

Šarunas Jasikevičius, novi trener Barcelone, zahtjevan je tip. I od početka sezone nije mu se dopadalo ono što mu na terenu, a valjda i izvan njega pruža Thomas Heurtel, francuski play.


I Barcelona je krenula u posao na dva fronta. Po jednom su ušli u pregovore s Heurtelom, prema kojemu su dogovorili raskid ugovora, a za tako što morali bi Francuzu isplatiti 1,2 milijuna eura. S druge strane Jasikevičius je pokušao dovesti Thomasa Walkupa iz Žalgirisa, ali tu je nešto zapelo, da bi se pojavila ideja oko još jednog bivšeg igrača Žalgirisa, koji je danas u Fenerbahčeu, Lea Westremanna.


U taj Fenerbahče (isti je agent Heurtela i Westermanna, sveprisutni Miško Ražnatović), tako se namjestilo, baš je trebao Heurtel. Svi sretni.

image
Thomas Heurtel
JEFF PACHOUD


Kako je Barcelona u utorak igrala u Istanbulu protiv Efesa, iako Jasikevičius nije više računao na Heurtela, poveli su ga na put ne bi li na licu mjesta dogovorio svoj transfer u Fener. Međutim, i tu je nešto zapelo, propala je ta opcija, a baš uoči polijetanja zrakoplova iz Istanbula za Kataloniju, u Barceloni su shvatili da Heurtel nije imao niti namjeru potpisati za Fener jer je već u odmakloj fazi pregovora s - Real Madridom!

Osuda košarkaškog svijeta

Čak je i Mundo Deportivo, katalonski dnevni list, otkrio da bi uz tih 1,2 milijuna eura odštete od Barcelone, Heurtel trebao od Reala dobiti dodatnih 500.000 eura do konca sezone. I kad su u Barci sve to shvatili pala je odluka da Heurtelu ne dopuste ulazak u zrakoplov, da ga ostave da se snalazi sam u Istanbulu!


U vrijeme pandemije, u vrijeme kad nije lako organizirati putovanja, ovaj potez Barcelone naišao je na veliku osudu diljem košarkaškog svijeta.


Javljali su mnogi, recimo, na Twitteru je Evan Fournier, Francuz iz Orlanda Magica, napisao je za Barcelonu “sorry ass organization”, a Mike James, trenutačno prvi igrač Eurolige iz moskovskog CSKA, napisao je na istoj društvenoj mreži:


- Uvijek sam Barcelonu doživljavao kao “zlatni standard” Eurolige, ali ovo što se dogodilo je doista sramota. Ne želimo te u klubu, možeš ići, ali možeš ići samo tamo gdje ti mi kažemo. Pa, nije ovo diktatura! Ako me nećete, pustite me da odlučim što je najbolje za moju obitelj - napisao je James stavljajući se u poziciju Heurtela.


Kevin Seraphin, još jedan Francuz, ali taj je i igrao za Barcelonu, nije ostao šokiran.
- Ovo će promijeniti kut gledanja, ali ja nisam iznenađen. Barcelonini navijači su fenomenalni, ali Uprava... Poklonit ću im mozak za Božić!


I Tyrese Rice, nekadašnji MVP Final Foura Eurolige u dresu Maccabija, ali i nekadašnji igrač Barcelone ostao je šokiran.
- Niste ga pustili da se ukrca u avion? Rekli ste mu da se ne može vratiti kući? Čovjek ima obitelj i sve. Nadam se da će sada doista otići u Real. Sam Bog zna da bih ja otišao u Real da imam šanse.

Malo tko će ostati čist

Uključio se u cijelu priču i sindikat španjolskih igrača kritizirajući Barcelonu da nema niti malo čovječnosti, a javila se i ELPA, asocijacija euroligaških igrača.


Nakon svega priopćenje je objavila i Barcelona, koja je ustvrdila kako je Heurtelu s putovanjem u Istanbul samo željela izaći ususret, kako bi riješio svoju situaciju. I dodala kako Heurtel za sada ostaje igrač Barcelone.


U isto vrijeme Leo Westermann je raskinuo ugovor s Fenerom nadajući se kako će u Barcelonu. Koja ga ne može dovesti dok ne riješi situaciju s Heurtelom. A ne bi baš željela da ovaj završi u Realu.


Malo tko će ovoj priči ostati čist i malo tko je već sada čist. A zgodno je primijetiti kako se događa i najboljima...

Linker
25. travanj 2024 18:10