Barcelona nije otputovala u Rusiju zbog 'opće nesigurnosti u tom dijelu svijeta'

 JAVIER BORREGO Dppi Via Afp
PROBLEMI I U KOŠARCI

Barcelona odustala od puta u St. Petersburg, odgođene sve utakmice ruskih klubova do daljnjega

Jedini estonski predstavnik u VTB ligi izjavio je da iz nje istupa, ona je pod kontrolom Rusa
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 24. veljača 2022. 17:58

Nakon što Barcelona nije željela u četvrtak odletjeti za Sankt Petersburg, gdje je u petak trebala igrati euroligaški meč protiv Zenita, čekala se odluka što će biti s utakmicama preostala dva ruska kluba; CSKA i Uniksom. Oba su kluba trebala u četvrtak igrati u gostima, CSKA u Münchenu kod Bayerna, a Uniks u Vitoriji kod Baskonije.

Bayern je bio izložen velikim pritiscima domaće javnosti da ne izađe na teren kontra CSKA, bez obzira na posljedice, a kasno popodne u četvrtak je Euroliga donijela odluka da se ta utakmica odgađa. U isto vrijeme donijeta je odluka i da se odgađa utakmica Baskonije i Uniksa.

Što će uopće biti s euroligaškim utakmicama ruskih klubova do daljnjega nije poznato, jer je i Žalgiris obznanio da njihova momčad sljedeći tjedan neće u Rusiju. U ionako zamršenim relacijama u Euroligi, ruska invazija na Ukrajinu mogla bi biti novi novi okidač u odnosima podijeljene Eurolige. Naravno, ono što se dogodilo u Euroligi mogao bi biti tek početak ruskih izuzeća u budućem vremenu sportskih natjecanja, jer bi se ekonomske sankcije Rusiji vrlo lako mogle pretvoriti i u sportske...

Dodajmo još kako je estonski Kalev u četvrtak objavio kako izlazi iz regionalne VTB lige, koja je po ruskom kontrolom.

Linker
21. lipanj 2022 11:35