Aa/abaca/abaca Press/profimedia
INCIDENTNA SITUACIJA

Barceloninog trenera razdvajali od - Hrvata, pale su ozbiljne optužbe: ‘Ako dokaže, odlazim!‘

‘Ovo su ozbiljne optužbe. Ovakvo ponašanje mu ne priliči...‘
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 18. studeni 2022. 12:41

Pobjedu Efesa nad Barcelonom (96-86) obilježili su incidenti koji su se događali pored samog parketa. Osim što se, sredinom treće četvrtine, posvađao s Nikolom Kalinićem, pa ga potjerao u svlačionicu, trener katalonskog kluba Šarūnas Jasikevičius, nakon utakmice upustio se i u raspravu s klupom domaćina, te pritom iznio ozbiljne optužbe.

Prema navodima Basket Newsa, koje je potvrdio i Efesov trener Ergin Ataman, litavski stručnjak optužio je stručni stožer istanbulskog kluba za tajno snimanje Barceloninih treninga

- Dobra vam je ta je**na kamera – navodno je Jasikevičius rekao Atamanovom pomoćniku, hrvatskom stručnjaku Tomislavu Mijatoviću . Ostatak domaćeg stručnog stožera tada je morao razdvajati Jasikevičiusa i Mijatovića, a Barceloninog trenera na kraju je smirivao i generalni direktor Efesa Alper Yilmaz.

- O čemu god da smo se svađali, to je između nas. Nekad moramo reći neke stvari u koje vjerujemo, ali i prijeći preko toga. Sve što sam mu rekao razumiju svi u našem poslu, ali je najbolje da to ostavimo između nas trenera – rekao je nakon utakmice Jasikevičius.

Atman, s druge strane, na svojoj presici nije bio suzdržan, te je iznio svoju verziju događaja.

- Sinoć se šalio kako će me nazvati da pita o stanju Shanea Larkina. Taj poziv nisam dobio, ali očekujem da me sada nazove i da se ispriča za ono što je napravio poslije utakmice. Rukovali smo se, a on je prišao mom stručnom stožeru i optužio ih za snimanje njegovih treninga. Dobri smo prijatelji i pozvat ću ga da dokaže svoje optužbe. Nismo učinili takvo što niti jedan jedini put u naših četiri-pet godina službe ovdje u Efesu. I nikada nećemo - ljutito je rekao turski stručnjak, pa dodao:

- Ako to može dokazati, ja ću danas dati ostavku na mjesto glavnog trenera ove momčadi. Ali ako to ne može, onda neka se ispriča za svoje ponašanje prema mojim pomoćnicima ili neka da ostavku, ili neka isutpi iz udruge trenera Eurolige. Ovo su ozbiljne optužbe. Ovakvo ponašanje mu ne priliči, ali vi novinari opet pišite naslove da je Ergin Ataman zakuhao tenzije. To je do vas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 13:16