Mike James

 VALERY HACHE Afp
PRESTIGAO SPANOULISA

Bivši igrač Zagreba postao najbolji strijelac u povijesti Eurolige, njemu u čast utakmica nakratko prekinuta

Jamesu je trebalo 12 poena kako bi zasjeo na prvo mjesto vječne ljestvice
Piše: HinaObjavljeno: 07. ožujak 2024. 21:26

Mike James, košarkaš Monaca, postao je najbolji strijelac u povijesti Eurolige te je na vrhu prestigao dosadašnjeg rekordera, legendarnog Grka Vassilisa Spanoulisa.

U dvoboju 28. kola Eurolige Monaco je na domaćem parketu pobijedio Crvenu zvezdu 98-80, a spomenuti 33-godišnji James je postigao 20 poena. Time je James ukupno došao do 4.464 poena tijekom karijere u Euroligi, a iza sebe je ostavio do ovog četvrtka vodećeg Grka Spanoulisa koji je postigao 4.455 poena.

Jamesu je trebalo 12 poena kako bi zasjeo na prvo mjesto vječne ljestvice, a taj je cilj ostvario do poluvremena ovog ogleda kada je postigao 13 poena. U trenutku kada je James prestigao Spanoulisa utakmica je nakratko zaustavljena te je obavljena kratka ceremonija u kojoj je Jamesu poklonjena lopta s kojom je postigao koš za povijest.

Prije Monaca James je nastupao u Euroligi noseći dresove Baskonije, Panathinaikosa, milanske Olimpije i moskovskog CSKA, a u sezoni 2012/2013. nastupao je i za KK Zagreb. Od svih najboljih strijelaca u povijesti Eurolige James ima najbolji prosjek, 16.7 poena po dvoboju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. travanj 2024 23:29