Luka Modrić

 JOE TOTH/BPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
KRALJEVI ŽELE NA TRON

Dva Hrvata mogu odvesti Real do reprize velikog uspjeha: Ovo su napravili samo jednom u povijesti

Nogometaši će bitku za titulu europskog prvaka voditi u Londonu, a košarkaši u Berlinu
Piše: SNObjavljeno: 21. svibanj 2024. 19:24

U razmaku manjem od tjedan dana, Real Madrid može stići do dvostruke europske krune. Unatoč bogatoj povijesti, Kraljevski klub samo je jednom u istoj godini uspio osvojiti nogometnu Ligu prvaka i košarkašku Euroligu. To im je uspjelo 2018. godine, kada su nogometaši u finalu svladali Liverpool, a košarkaši pobijedili Fenerbahçe.

image
BAGU BLANCO/PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U klubu su tada bili Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema, Sergio Ramos i ostatak društva, naravno, i Luka Modrić, a glavna zvijezda košarkaša bio je Luka Dončić, koji je tada osvojio titulu MVP-a u Euroligi.

Ove sezone, Modrić ponovno može sudjelovati u pohodu Madriđana na krov Europe, a bitnu ulogu na tom putu, kod košarkaša, imat će i Mario Hezonja, koji s Realom može obraniti naslov europskog prvaka.

image

Mario Hezonja i Džanan Musa

AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Dok su nogometaši već osigurali finale protiv Borussije Dortmund, koji je na rasporedu 1. lipnja na Wembleyju, košarkašima tek predstoji Final Four u Berlinu. Real u polufinalu igra protiv Olympiakosa, kojega je prošle sezone pobijedio u finalu, dok se u drugom polufinalu sastaju Panathinaikos i Fenerbahçe.

Polufinalni ogledi na rasporedu su u petak, 24. svibnja, dok će se finale igrati u nedjelju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 19:25