JAVIER SORIANO Afp
Španjolci slave Real

‘Epski povratak! Bilo tko drugi bi se predao, ali ne i oni‘; Oglasio se i čak slavni Modrićev trener

Dok mediji u Srbiji tuguju nad sudbinom Partizana, u Španjolskoj vlada oduševljenje velikim preokretom
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 11. svibanj 2023. 07:10

"Epski povratak Reala", naslov je teksta u španjolskoj Marci nakon što je madridski Real postao prvi klub koji je izborio Final Four Eurolige nakon što je izgubio u prve dvije utakmice četvrtfinalne serije.

"DNK prvaka došao je do izražaja u punom sjaju kada je to bilo najpotrebnije. Uz gotovo izgubljenu utakmicu (41-59 bilo je u 23. minuti) bilo koja druga momčad bacila bi ručnik. Ali ne i Real. U onim trenucima koje iz gomile momčadi izdvajaju one koje su spremne na velike stvario Real Madrid je stisnuo zube i pokazao svoj karakter", piše Marca dodajući kako su trijumf Reala proslavili mnogi kojima je bijela boja u srcu pa je čak i Carlo Ancelotti imao poruku za košarkaše" "Nogomet ili košarka, nije važno: Real Madrid nikad ne odustaje", napisao je trofejni nogometni trener.

I AS na svojim stranicama u prvi plan ističe trijumf košarkaša Reala ističući kako je na Final Four gdje ih u polufinalu čeka Barcelona "kraljevski klub" odvela stara garda koja ne želi otići. "Dok ih ne ubiju, u njima ima života. Rudy Fernández, Sergio Llull i Sergio Rodríguez zajedno imaju 109 godina, a njih su trojica stavili su po jedno dodatno plućno krilo kako bi Madrid mogao disati kad se približio kliničkoj smrti", piše AS.

Prenijeli su i izjavu Hezonje koji je zabio jednu od ključnih trica.

- Borili smo se kao lavovi. Otišli smo na teren gdje je gotovo nemoguće pobijediti, borili smo se, imali smo dosta žrtava, a onda smo u Beogradu dobili obje utakmice. Danas smo ostvarili pobjedu za povijest - kazao je hrvatski košarkaš.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 13:50