Džanan Musa i Mario Hezonja su ušli u knjige rekord

 IRINA R HIPOLITO/AFP7/SHUTTERSTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Irina R Hipolito/afp7/shuttersto/shutterstock Editorial/profimedia
NEVJEROJATNA VEČER

Hezonja i Musa srušili sve rekorde u Euroligi: ‘Nemoguće je da se više ponovi ovakva utakmica‘

Real Madrid i Anadolu Efes su odigrali nevjerojatnu utakmicu
Piše: SNObjavljeno: 06. siječanj 2024. 09:55

Kakvu smo utakmicu gledali sinoć u WiZink centru u Madridu! Real i Anadolu Efes su pitanje pobjednika riješili tek nakon četiri produžetka, a na kraju su sa 130:126 bili bolji Madriđani.

Ta je utakmica ušla u knjige rekorda po mnogim kriterijima, a španjolska Marca je izdvojila neke od njih. Ne samo da je ovo prvi put da su se u jednoj euroligaškoj utakmici igrala četiri produžetka, nego u svih prethodnih 5.711 utakmica nije bilo ni one koja je otišla u tri produžetka. Obje momčadi su postigle više poena nego što je to napravio Panathinaikos protiv Maccabija prije 15 sezona što je bio rekord Eurolige po broju postignutih poena jedne momčadi na utakmici. Grci su tada ubacili 123 poena što je sada dovoljno za treće mjesto na listi. Naravno da je i ukupnih 256 poena najviše na jednoj utakmici, a dosadašnji rekord su držali Panathinaikos i Fortitudo koji su ih postigli 232 (pobjeda Grka 118:114) u sezoni 2003./04.

OVDJE MOŽETE POGLEDATI ČUDESNU POBJEDU REALA

- Ono što se večeras dogodilo je nevjerojatno. Obje momčadi su zaslužile pobjedu, borili smo se do kraja. Nemoguće je da se u Euroligi ponovi ovakva utakmica - izjavio je nakon utakmice trener Reala Chus Mateo.

image

Shane Larkin i Mario Hezonja

IRINA R HIPOLITO/AFP7/SHUTTERSTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Irina R Hipolito/afp7/shuttersto/shutterstock Editorial/profimedia

Nikad se na jednoj euroligaškoj utakmici nije dogodilo da tri igrača jedne momčadi postigne najmanje 25 poena. Džanan Musa ih je ubacio 40 poena, Mario Hezonja 31, a Facundo Campazzo 25. Isto tako, nikada se u Euroligi nije dogodilo ni da su četiri igrača imala index od 25 ili više. Bili su to Musa (45), Edy Tavares (35), Campazzo (30) i Hezonja (26). Musinih 40 poena je Realov rekord u Euroligi, isto kao i njegovih 13 ubačenih šuteva. Hezonja je u knjige rekorda ‘Kraljevskog kluba‘ ušao sa 17 pokušanih trica i 24 šuta ukupno.

image

Mario Hezonja i Džanan Musa protiv Anadolu Efesa

SOFASCORE

- Moram ispričati jednu priču. Mario Hezonja mi je stavljao trake danas i rekao mi je da ću zabiti 40 poena. Kunem se Bogom. To je sve što ću reći - izjavio je nakon utakmice dobro raspoložen Musa za tv novinara Eurolige dok je Hezonja sa strane sve potvrdio.

Rekordi su padali i kod turskog kluba. Shane Larkin i Tibor Pleiss su odigrali 50 minuta, najviše ikada u euroligaškoj utakmici. Igrači Efesa su uhvatili 56 skokova što je također novi klupski rekord.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 06:06