Guerschon Yabusele

 JAVIER SORIANO/Afp
‘DUBOKO ŽALIM‘

Ispričao se autor najbrutalnijeg poteza u Madridu, prijeti mu raskid ugovora? ‘Klub će biti neumoljiv‘

"Duboko žalim zbog svog ponašanja na sinoćnjoj utakmici", poručio je Francuz
Piše: SNObjavljeno: 28. travanj 2023. 13:02

U kaosu na parketu madridske dvorane, jedan potez bio je itekako upečatljiv. I to na vrlo ružan način. Guerschon Yabusele brutalno je bacio Dantea Exuma na pod, uslijed čega je australski košarkaš zaradio ozljede, a onda i na štakama napustio dvoranu. Jutro nakon hrvačkog zahvata, 27-godišnji Francuz ispričao se za svoj postupak.

"Duboko žalim zbog svog ponašanja na sinoćnjoj utakmici. Košarka je sportski duh i prijateljstvo. Moje iskrene isprike Partizanu, klubu s kojim smo uvijek bili u dobrim odnosima, Danteu Exumu i njegovoj obitelji, mojim suigračima, mom klubu, i svim navijačima", objavio je Yabusele.

Ujedno, španjolskim medijima počele su kružiti glasine kako bi mu se Kraljevski klub mogao "zahvaliti". Prilično je izvjesno kako će Real, nakon što Euroliga objavi službene sankcije, i sam kazniti Yabuselea, a nagađa se kako bi moglo doći i do raskida ugovora. Klub ima interni disciplinski pravilnik, kojemu će, prema svemu sudeći, biti podvrgnut i francuski košarkaš.

"Klub će braniti interese svojih igrača u određenim situacijama, ali će biti i neumoljivi pred nasilnim i ekscesnim stavom", piše Marca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 02:00