STARSPORT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
PLJUŠTE REAKCIJE

Javio se Hezonja, navijači Partizana u deliriju: ‘Hajdemo napraviti lom!; Čekam tebe da ostvarim jedan davni san‘

Grobari pozivaju Hezonju u Partizan, njegov Twitter profil prepun beogradskih impresija
Piše: SN, Mladen BarišaObjavljeno: 01. travanj 2023. 09:32

Košarkaši Partizana pred rekordnim su brojem gledatelja (20.068) pobijedili madridski Real (104:90) i osigurali plasman među osam najboljih klubova Eurolige. Najbolji u poraženoj momčadi bili su "igrači s ovih prostora" – hrvatski reprezentativac Mario Hezonja (17 poena) i Bošnjak Džanan Musa (22).

Spomenuti je dvojac dočekan ovacijama Partizanovih navijača u beogradskoj Štark Areni, posebice Hezonja, čiju izjavu iz 2012. "Grobari" nikada nisu zaboravili. A 28-godišnju Dubrovčanin tada je izjavio:

- Partizan? To je moja najdraža ekipa od svih ovdje, draža mi je i od Cibone. Ta atmosfera, navijači, to je luda kuća! A po radu su najpoznatiji na Balkanu. Bio bi to dobar potez, zašto ne? Ne zanima me što će tko misliti ili zamjerati, ovdje su nas košarkaše davno otpisali i ružno nas komentiraju.

Hezonja niti ovom prigodom nije ostao ravnodušan spram podrške Partizanovih navijača. Pljeskao im je, pozirao za selfije, čak se založio za jednog navijača da ostane u dvorani nakon što je ovaj zbog neprimjerenog ponašanja prema sucima trebao biti izbačen. Hezonja se nakon utakmice oglasio na Twitteru te kratko i jasno napisao - "Hvala!". A njegov profil prepun je poruka navijača.

Najviše reakcija proizveo je vlasnik profila Bianconeri di Belgrado #GordanBall, koji je pozvao Hezonju u Partizan, riječima: Dođi brate, molim te! Još je i dodao:"@ivcha011 (Ivan Ivković) završava Musu za narednu sezonu!

Većina je tweetova bila pozitivno intonirana, poput "Mario je naš brat". No, bilo je i onih manje afirmativnih (vjerojatno "zvezdaša") koji veličanje hrvatskog košarkaša nisu prihvatili sa simpatijama. Jedan je napisao: "Bratska, sunarodnjačka ljubav. Franjo presretan."

Izdvajamo još neke od najzanimljivijih komentara:

- Zaslužio si svaki aplauz! Nadamo se da ćemo jednoga dana zajedno ostvariti naše snove.

- Mario, čestitke za sjajan meč. Velik si čovjek i igrač. Volimo te i ako nikad ne zaigraš za Partizan. Puno sreće u karijeri.

- Hvala ti Mario. Samo pravi majstori dobiju ovakve aplauze od navijača Partizana. Podsjetilo me na ‘91 i aplauze Kukoču.

- Zaslužio si ovo prije svega svojim odnosom prema sportu, ali i svojim odnosom prema našem klubu. Prekini tu priču s Realom i dolazi u KKP kod NAJVEĆEG među najvećima ZOC-a, i kod prave košarkaške publike pa da napravimo lom i popnemo se na krov Europe.

- Čekam tebe da ostvari jedan davni san... kapa dolje majstore! Strašan igrač i veliki čovjek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 18:26