Željko Obradović

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
ŠTO JE PRAVA ISTINA?

Kako to da je on igrao? Trenera Partizana naljutilo pitanje o ‘lažiranju ozljede‘, pozvao i klupskog doktora

‘Atmosfera je bila sjajna. Nadam se da se ono što se dogodilo u Madridu više neće ponoviti‘, kaže trener Reala
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 02. svibanj 2023. 23:48

Real je ostao u životu nakon što je u beogradskoj Areni, pred rekordnim brojem gledatelja u Euroligi ove sezone, tijesno slavio protiv Partizana (80:82).

- Odlučili su detalji. Hvala navijačima na divnoj večeri, imamo još jednu šansu. Nemam razlog da prestanem vjerovati u ove igrače - prva je reakcija Željka Obradovića nakon poraza u utakmici u kojoj je Partizan već mogao potvrditi nastup na završnom turniru.

- Daj Bože da izborimo Final four, ali trebamo slati i dalje ovakvu sliku u svijet. Ponosan sam na navijače. Mnogi su samo čekali ovu utakmicu, da daju svoje komentare, pričali su da će biti pakao. Jako je važno da smo pokazali gostoprimstvo - dodao je Obradović.

Novinari su legendarnog trenera pitali o navodnim optužbama da zvijezda Partizana Dante Exum zapravo uopće nije ozlijeđen nakon što ga je Yabusele u drugoj utakmici bacio na parket hrvačkim zahvatom. Pričalo se da mu je uništio karijeru, a na kraju je zaigrao odmah u Beogradu...

image

Yabusele baca Exuma

SCREENSHOT: VIDEO

"Znate što... Zamolit ću Momu Jakovljevića (doktor Partizana, op. a.) da pokaže kako je izgledao njegov prst u Madridu, pa da svi to vide. Naravno, nije 100 posto spreman, ali doktori su dan i noć radili, svaka im čast. Dante je imao veliku želju igrati i ja mu na tome čestitam", odgovorio je Obradović.

Prevaga je bio Edy Tavares koji je ubacio 26 poena (šut 11-14) uz 11 skokova i tri blokade koji je na najbolji način iskoristio izostanak suspendiranog Partizanovog centra Mathiasa Lessorta koji se vraća za iduću utakmicu.

- Plan je bio protiv Real Madrida, ne samo Tavaresa. Postoji još 11 igrača, nije samo Tavares. Dobro je što ćemo za četvrtu utakmicu imati još jednog visokog igrača, znamo koliko je Lessort važan. Problem je bio u napadu. Nismo dobro dijelili loptu, nije se kretala na pravi način - kazao je trener Partizana.

Tavares je kratko zaključio:

- Druga utakmica biće još teža

Nigel Williams-Goss ubacio je 22 poena i s tricom u posljednjoj minuti vjerojatno i prelomio utakmicu.

- Vidjeli ste, ovo je bio rat... Nemamo izbora. Moramo se oporaviti, nova utakmica čeka nas za dva dana - kratko je kazao.

Bilo je puno nagađanja kako će krcata dvorana dočekati Realove igrače nakon skandala koji se dogodio u završnici utakmice u Madridu, no svima je laknulo nakon što je prošlo bez incidenta.

- Atmosfera je bila sjajna. Nadam se da se ono što se dogodilo u Madridu više neće događati. Svi su se ispričali zbog toga. Sad moramo misliti samo na košarku. Ono nije bilo dobro za nikoga. Ponosan sam jer nije lako pobijediti u Beogradu - kazao je trener Reala Jesús Mateo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 00:42