Jordan Loyd

 NORBERT SCANELLA/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Norbert Scanella/imago Sportfotodienst/profimedia
ZAMJENA DOMAĆINSTAVA

Monaco i Barcelona izjednačili, Real ostao jedina momčad s dvije pobjede u četvrfinalu Eurolige

Playoff serije se sada sele u Pirej, Istanbul, Vitoriju i Beograd
Piše: HinaObjavljeno: 26. travanj 2024. 23:39

Košarkaši Monaca svladali su Fenerbahče sa 93:88, a Barcelona je sa 77:69 bila bolja od Olympiakosa pa su obje pobjedničke momčadi izjednačile rezultat na 1-1 u njihovim serijama euroligaškog doigravanja za plasman na Final Four.

Barcelonu je do pobjede u Blaugrani predvodio Jabari Parker sa 24 poena, a 11 ih je postigao Willy Hernangomez. Amerikanac Alec Peters je predvodio strijelce Olympiakosa sa 20 poena.

Serija za sljedeće dvije utakmice seli u Pirej, a na Final Four će ona momčad koja dođe do tri pobjede.

Monaco je preokretom u zadnjoj četvrtini nadoknadio devet koševa zaostatka iz trećeg dijela utakmice protiv Fenerbahčea, a Litavac Donatas Motiejunas je sa 18 poena bio najbolji strijelac momčadi iz Kneževine. Jordan Loyd je ubacio 15 poena za Monaco. Tursku momčad su predvodili Tyler Dorsey s 25 i Scottie Wilbekin sa 2 poena.

Sljedeće dvije utakmice bit će odigrane u Istanbulu.

Real Madrid, koji brani naslov, jedina je momčad koja je uspjela doći do obje pobjede na domaćem terenu u srazu s Baskonijom. Panathinaikos i Maccabi Tel Aviv su također izjednačeni uoči dvije utakmice u Beogradu, gdje Maccabi odigrava utakmice u kojima je formalno domaćin.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 23:40