Burak Akbulut/AFP/Profimedia
‘JADNO I STRAŠNO‘

‘Najmračniji poraz u povijesti Reala‘; Španjolci šokirani sramotnom tučnjavom, pišu o napadu na temelje kluba

Radi se o tek drugoj utakmici u povijesti Eurolige koja je morala biti prekinuta prije kraja
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 28. travanj 2023. 06:06

Postoje načini da se izgubi utakmica, a Real Madrid je izabrao najružniji. Time počinje komentar Marcinog košarkaškog specijalista Nacha Duquea, koji je sramotne prizore i tučnjavu s igračima Partizana nazvao "najmračnijim porazom u povijesti Reala".

Španjolski su mediji, kao i ostatak Europe, u četvrtak ostali zatečeni scenama iz WiZink centra, a posebno je oštar bio upravo madridski dnevnik. Zgražaju se nad "žalosnom reakcijom Realovih igrača" koji su frustracije zbog loše igre odlučili izbaciti šakama i hrvačkim zahvatima.

"Poraz je bio manje bolan od one slike skupine nemoćnih igrača koji su nasrnuli na klupski amblem, pa čak i himnu čiji su stihovi ‘Kad gubiš, rukuj se...‘ Bio je to nesretan kraj najcrnjeg poraza u povijesti Real Madrida, koji je gubio i mnogo važnije dvoboje, ali nikada na ovakav način", piše Marca uz zaključak da je "ideja o plasmanu na Final Four pretvorena u utopiju".

As izvještava o "jadnim" i "strašnim" slikama te "jednoj od najtužnijih stvari viđenih na madridskom terenu u njegovoj povijesti".

"Sportsku slavu Partizana, koji je već imao pobjedu u torbi i ostvario neosporan uspjeh, pokvarile su krajnje ružni i teški prizori koje je započeo kapetan Madrida Sergio Llull. Učinio je to vrlo loše stiliziranim nesportskim faulom na Kevinu Punteru, kome je dao jaku zlonamjernu pljusku", piše As pa nabraja što se sve događalo nakon toga, od Yabuseleovog uletavanja na teren "poput slona u trgovini porculanom" i ozljeđivanja Dantea Exuma, do Punterovog šamara Musi.

Novinar Ricardo Gonzalez ističe da se radi o tek drugoj utakmici u povijesti Eurolige koja je morala biti prekinuta prije kraja te da Realu preostaje samo čekati ekonomske i sportske sankcije za "apsolutnu sramotu".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 13:28