Ante Žižić (u sredini) bi karijeru trebao nastaviti u Efesu

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
UGOVOR NA DVIJE GODINE

Ne može europski prvak bez Hrvata: Sve je gotovo, u Efes stiže hrvatski reprezentativni centar!

Ante Žižić je posljednje dvije sezone proveo u Maccabiju, a sad je spreman za novi iskorak.
Piše: SNObjavljeno: 02. lipanj 2022. 19:32

Anadolu Efes će i sljedeće sezone imati jednog hrvatskog košarkaša u svojim redovima. Krunoslav Simon će vrlo vjerojatno napustiti aktualnog prvaka Europe, ali će umjesto njega u Tursku doći Ante Žižić.

Vijest o dolasku Žižića u Efes donijeli su turski košarkaški novinari, a prenio Eurohoops koji donosi i detalje o ugovoru. Tako su Efes i Žižić navodno dogovorili dvogodišnju suradnju s time da je prva godina garantirana, a druga je momčadska opcija, odnosno Efes ima pravo na ljeto 2023. raskinuti ugovor ako to bude želio.

Žižić je već igrao u Turskoj i to u Darušafaki u sezoni 2016./17. Zatim je otišao u NBA ligu gdje ga je Boston izabrao 23. pickom na draftu 2016. godine. Žižić se nije zadržao u redovima Celticsa već je otišao u Cleveland gdje je u tri sezone odigrao 121 utakmicu, ali sa slabom minutažom i učinkom. Stoga se 2020. vratio u Europu i potpisao za Maccabi.

U 'ponosu Izraela' Žižić je igrao dvije sezone, a u netom završenoj je u Euroligi imao prosjek od 12,2 poena i 5 skokova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 16:52