Andrea Trinchieri i Slaven Rimac na rubu su do ulaska na Final Four Eurolige

 KSENIYA BOGDANOVA/UNIKS KAZANJ
SLOMILI BARCU

Nesuđeni hrvatski izbornik i naša kolonija natjerali legendu na priznanje: ‘Sram me je zbog ovoga...‘

‘Vrlo sam ponosan na igrače. Odigrali smo nevjerojatnu obranu, dobili smo iako šut nije bio sjajan‘
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 01. svibanj 2022. 10:41

Andrea Trinchieri doveo je Bayern tamo gdje je bio i lani. Do pete, odlučujuće utakmice četvrtfinala Eurolige, na 40 minuta daleko od Final Foura, gdje ga, da budemo iskreni nitko nije vidio. Lani je Bayern ispao od Milana, ali ove sezone ima još veću prepreku, jer mu na puta za Beograd stoji najbolja momčad uvodnog dijela Eurolige, Barcelona, koju Šarunas Jasikevičius sprema već sezonama za pokoriti Europu.

Međutim, ako je u cijelom špilu euroligaških klubova onaj kojega bi svatko želio izbjeći, posebno u seriji, onda je to ona momčad koju vodi Trinchieri. I Talijan s hrvatskim korijenima, odnosno nesuđeni hrvatski izbornik, je Barcelonu doveo do ruba, slavio je Bayern u drugoj utakmici u Blaugrani, onda i u četvrtoj u Münchenu.

S time da je ta, odigrana u petak, bila prava obrambena klinika. Bayern je dopustio Barceloni samo 25 poena za poluvrijeme, onda još devet u trećoj četvrtini, pa je velika, goropadna Barcelona sa samo 34 poena na kontu otišla u zadnjih deset minuta. I gubila u 34. minuti 19 poena razlike, a do kraja je uspjela zabiti samo 52 poena. Uz šut 5-29 za tri, s time da je za dva šutirala samo 23 puta. Šarunas Jasikevičius je bio izbačen iz cipela. Toliko da je sipao gnjev na koncu utakmice.

"Sram me je, a nadam se da je sram i moj igrače. Nije kriv trener, ni suci, niti protivnik, krivi ste vi. Svatko se od vas mora pogledati u ogledalo", grmio je Litavac nakon utakmice.

image

Augustine Rubit (u sredini) i suigrači iz Bayerna dovukli su Barcelonu do ruba

Afp

Šaras Jasikevičius je otišao korak predaleko, čini se, jer iako je i sebe naveo kao krivca, oštricu je uperio ipak u svoje igrače. Pri tome je dao naslutiti i kako mu se momčad nije snašla, a niti suci na žestinu s kojom je odigrao Bayern. O tome je tek toliko prozborio kako bi bilo jasno da očekuje zaštitu u Blaugrani. Nema problema, dobit će je, stići će tamo sudačka elita, ali bit će i samo 40 minuta...

"Vrlo sam ponosan na svoje igrače. Odigrali smo nevjerojatnu obranu, došli smo do pobjede iako nam šut nije bio sjajan. Za to je zaslužna obrana koju smo igrali svih 40 minuta", blistao je Trinchieri.

Nakon što su Kruno Simon i Tomislav Mijatović iz Efesa dospjeli na Final Four, sada priliku od 40 minuta za stići tamo u utorak navečer ima i mala hrvatska kolonija u Bayernu. Slaven Rimac i Emilio Kovačić su pomoćnici Trinchierija, Luka Svilar je kondicijski trener, a Leon Radošević skupi desetak minuta svake utakmice. Bila je bi to čudesna priča, priča o prolasku na Final Four momčadi koja je tri puta jeftinija od one koju je izbacila. Uostalom, u jednom trenutku druge utakmice ove serije Trinchieri je imao na parketu ovu postavu: Žan Mark Šiško, Ognjen Jaramaz, Nihad Đedović, Vladimir Lučić i Othello Hunter. Pročitajte još jednom i razmislite bi li ova petorka mogla osvojiti ABA ligi, a ne izbaciti Barcelonu...

Kevin Durant donio sreću Monacu

Kostas Sloukas je imao šut odluke za odvesti Olympiacos u Beograd, no promašio je i Monaco je slavio drugu pobjedu u seriji i u srijedu će u Pireju pasti odluke tko će na Final Four. Momčad Giorgosa Bartzokasa je veliki favorit, ali dovela se u poziciju da ima 40 minuta ispred svojih navijača, ali i na drugoj strani Mike Jamesa, jednog od rijetkih igrača u Euroligi koji je sposoban sam dobiti svakog protivnika u 40 minuta.

Monaco​ je, inače, uz teren u petak imao najžešćeg navijača u jednom od najvećih igrača današnjice. Nakon što je s Netsima pometen u prvoj rundi NBA doigravanja, Kevin Durant se otisnuo prema Europi i glasno navijao za Monaco. Pomogao je u petak, što će biti u srijedu u Pireju?

Treba još dodati kako će pobjednik ogleda Barcelone i Bayerna u beogradskom polufinalu na Real Madrid, dok Efes čeka boljeg iz ogleda Olympiacosa i Monaca...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 02:09