Mohamed Dabone

 SPORTKLUB/SCREENSHOT
MOHAMED DABONE

Novo košarkaško čudo: Ima 12 godina, visok je 208 centimetara i dominira protiv pet godina starijih protivnika

Potencijala ima na pretek, ali hoće liga ispuniti i opravdati očekivanja, tek ćemo vidjeti...
Piše: SNObjavljeno: 24. svibanj 2024. 23:39

Mladi košarkaši Barcelone visokom su pobjedom nad berlinskom Albom (118:46) otvorili nastup na završnici juniorske Eurolige, turnira poznatijeg pod nazivom "Next Gen Tournament".

U slavlju španjolske momčadi najviše se istaknuo Mohamed Dabone. Rijetki su zaljubljenici čuli za ovog košarkaša iz Burkine Faso, no njegovo je ime debelim markerom podcrtano u skautskim bilježnicama, a sad smo se uvjerili i zašto.

Dabone ima samo 12 godina, a već je visok nevjerojatnih 208 centimetara koji mu omogućuju dominaciju pod obručima i protiv 5-6 godina starijih suparnika. Što je, dakako, prezentirao i na parketu.

U samo 12 minuta Dabone je ubacio 21 poen, dovoljno za titulu najboljeg strijelca utakmice, premda je samo jedan igrač iz njegove momčadi imao manju minutažu. Protivnik jednostavno nije imao riješenje za 12-godišnjaka koji je utakmicu završio s tri promašena šuta i već spomenutim 21 poenom na kontu.

Video pogledajte OVDJE.

Njegove fizičke predispozicije djeluju doista nestvarno, zbog njih će imati šansu da postane istinska zvijezda sporta, no ne bi bio prvi igrač koji je dominirao u mlađim kategorijama, a potom nestao sa scene.

Potencijala ima na pretek, ali hoće li ga ispuniti i opravdati očekivanja, tek ćemo vidjeti...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. svibanj 2024 23:40